avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in anexa 1 a respectivului contract, este totusi,obligata(firma) sa respecte prevederile respectivului contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 28 Ianuarie 2013
Nu este obligata sa-l respecte ...
multumesc,dar un salariu compensator sunt obligat sa le dau,daca firma isi restrange activitatea si voi trimite cativa angajati in somaj?(conform codului muncii?)
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil (art.67 C.mun.)

Prin urmare, Codul muncii prevede doar posibilitatea de a beneficia de aceste salarii compensatorii dar numai in conditiile in care acordarea lor este prevazuta de lege, de ccm aplicabil angajatorului, dar si de reg.intern (art.242 lit.c C.mun.)
Multumesc din nou, dar care ar fi ccm aplicabil firmei mele ,care este inregistrata cu cod caen:2790. Fostii angajati imi spun ca ma actioneaza in instanta pt.platile compensatorii si mai nou pt. sporul de vechime retroactiv.
V-ati putea incadra la contractul colectiv de munca pe ramura Electronica, Electrotehnica, Mecanica fina .. insa acesta este valabil numai pentru angajatorii mentionati in anexa 1 la c.c.m.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national pentru fiecare ramura? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)