avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Buna ziua,
mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce...
Persoana respectiva a facut plangere penala :) , cum poate proba acest fapt tinand cont ca a fost doar un simplu telefon si insulta a fost reciproca?( as putea recurge si eu la acelasi demers)
Pot recurge la denunt calomnios , deoarece ajungand la politie cu asa ceva ma prejudiciaza moral?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:51, 30 Iunie 2011
v-as ruga sa-mi raspundeti , este posibil ca pentru o "scuipatura peste gard "prin telefon , sa apeleze la plangere penala?(care nici macar nu poate fi dovedita)
aceasta plangere nefondata poate fi proba pentru denunt calomnios?
Nu puteti face plangere pt denuntare calomnioasa deoarece nu se intrunesc elementele constitutive ale acestei infractiuni. Cu privire la plangerea pt calomnie, puteti sta linistit/a deoarece infractiunile de calomnie si insulta nu mai sunt incriminate de legea penala, asadar se va dispune neinceperea urmaririi penale in baza art 10 lit b C.pr.pen.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters178374, utilizator
Asa este , insulta nu este incriminata ca fapta penala , conform Deciziei CCR 62/2007 , si conform Deciziei ICCJ 18/2010 prin care a fost admis recursul in interesul legii al procurorului general in acest sens .
dar nu poate fi vorba de calomnie...eventual de insulta....reciproca.insa aceasta plangere penala poate prejudicia statutul meu moral si social, de asta as vrea sa stiu daca o pot folosi ca proba pentru denunt calomnios.
va multumesc!
Denuntarea calomnioasa consta intr-o invinuire mincinoasa cu privire la savarsirea unei infractiuni. In primul rand nu avem infractiune si in al doilea rand, chiar daca aveam o infractiune, invinuirea nu este mncinoasa, faptele chiar s-au intamplat. Cum va poate prejudicia din moment ce nu se va dispune nicio urmarire penala?

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa teo2304 teo2304 Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de ... (vezi toată discuția)
Daca cineva ma reclama la infinit si primesc doar nup exista posibilitatea sa-l dau in judecata pentru daune morale|? ContSters182547 ContSters182547 din cate am mai discutat cica as putea sa dau in judecata acea persoana pe calomnie si acolo sa cer daune morale...multumesc (vezi toată discuția)
Plangere penala tiberiu8mai tiberiu8mai Pot face plangere penala pentru incercare de acuzatii mincinoase la care am un martor ? Au trecut de atunci cca. 7 luni . (vezi toată discuția)