Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe bunuri?

Stimati domni,

Am o intrebare pt urmatoarea situatie:

Sora mea a facut mai multe credite: ipotecra, de nevoi personale, credit pt carduri de cumparaturi.Sotul ei a rams fara servici intre timp si ei nu mai pot plati datoriile.Deja au inceput sa primeasca somatii cu executarea pe bunuri din casa.
Care este procedura in aceasta situatie?
Intai va fi un proces si apoi se trece la executarea pe bunuri? Sau se va trezi cu firma de executori la usa si ii vor lua din casa lucrurile?Mai ales ca a primit deja somatia?
In baza a ce poate o companie de executare trece la scoaterea bunurilor din casa?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:25, 1 Iulie 2011
Contractul de credit este titlu executoriu, ceea ce inseamna ca nu va fi nici un proces, in legatura cu executarea silita a bunurilor mobile- din cate am inteles.

Daca debitoarea a primit somatia, executarea silita isi urmeaza cursul.
Va ajuta sa lecturati disp. art.381 si urmatoarele din codul de procedura civila si discutiile din forum privind situatii similare:
www.avocatnet.ro/content/cau...

Conform disp. art.372 C.proc.civ., "Executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu."

Reveniti cu intrebari, daca mai aveti nelamuriri.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara nbun1 nbun1 In urma unui proces civil pe care l-am pierdut, cauza litigii de munca, avand ca obiect despagubire(4000ron). Neavand nimic pe nume am refuzat sa platesc. ... (vezi toată discuția)
Executare irinabob irinabob buna ziua,daca ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa acesta are dreptul sa-miia din casa bunuri,in urma unui credit nerambursat? (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a fi actionat in instanta fara instiintare prealabila? mint_chocolate mint_chocolate Buna ziua! Ma confrunt cu o problema destul de delicata si va rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri. In anul 2007 matusa mea a contractat un ... (vezi toată discuția)