avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Exista incompatibilitate intre consilier local si sot-functionar public in cadrul aceleiasi primarii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:55, 2 Iulie 2011
Daca intre cei doi nu exista raporturi ierarhice directe.
Nu se poate pune problema unei incompatibilitati ci poate, a unui conflict de interese. In cazul concret nu pot fi raporturi ierarhice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
george-neagu, moderator
La un anumit moment...poate fi un conflict de interese, in cazul in care, consilierul local, in exercitarea mandatului, solicita diferite rapoarte , iar primarul, in calitatea sa, repartizeaza lucrarile acelui functionar public.
Situatia e insa, destul de evaziva....intrucat, pentru a demonstra conflictul de interese, trebuie ca prin acele acte/fapte, functionarul public sa creeze o situatie care ar genera avantaje patrimoniale consilierului....ceea ce, e destul de greu, teoretic vorbind.
Raporturile ierarhice directe, le au acasa, depinde care are capul mai mare. Consilierul local, face parte din Consiliul Local ( autoritate deliberativa) iar functionarul, face parte din aparatul de specialitate al primarului ( autoritate executiva, condusa de primar). :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
mihaicalinescu2005, utilizator
Interventie moderator: va rog nu mai deschideti "n" topicuri cu aceeasi tema. Continuati discutia in cadrul unui singur subiect, pentru logica si consecventa raspunsurilor primite de la colegii de forum. Topicurile dublate vor fi sterse. Multumesc!
@freeelis a raspuns la aceeasi intrebare:
Nu exista incompatibilitate intre cei doi ... ci cel mult poate exista un conflict de interese ...

@justicemn posteaza urmatorul raspuns:
Legea 161/2003 prevede ca "Nu sunt permise raporturile ierarhice directe in cazul in care functionarii publici respectivi sunt soti sau rude de gradul I", aceasta prevedere se aplica "si in cazul in care seful ierarhic direct are calitatea de demnitar" (demnitar fiind si viceprimarul).
Deci e de vazut daca exista sau nu un raport ierarhic direct intre viceprimar si sotia acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)
Consilier al primarului daniel26 daniel26 V-as ruga daca puteti sa imi spuneti daca postul de CONSILIER AL PRIMARULUI este asimilat ca si functionar public sau nu si daca este incompatibil cu functia ... (vezi toată discuția)
Intrebare conflict de interese SaizuCristian SaizuCristian Dacă eu numita X lucrez ca funcționar public în cadrul primăriei din comuna X iar soțul meu este consilier local tot la aceiași primărie pot fii numit ... (vezi toată discuția)