avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract

Buna ziua,

Subiectul meu se refera la rezilierea unui contract intre o persoana fizica si o societate prestatoare de servicii (livrare si montare de geamuri termopan) care nu si-a indeplinit sarcinile in termenii stabiliti in contract.
1. nu a livrat la timp marfa (ma tot amana pana invocand tot felul de minciuni)
2. a livrat o parte din marfa gresind culoarea aleasa de mine
3. a livrat o piesa gresita din punct de vedere constructiv, pentru care insa a facut retur, urmand sa o livreze ulterior la parametrii stabiliti in contract.

Va rog sa ma ajutati prin a-mi spune care ar fi pasii de urmat spre rezilierea acestui contract si recuperearea sumei (platita integral).

Va multumesc,
Cu stima, Adrian
Cel mai recent răspuns: adisss , utilizator 15:34, 5 Iulie 2011
1. Contactati societatea prestatoare si reziliati de comun acord contractul
2. In cazul in care prestatorul nu este de acord cu rezilierea contractului, va adresati instantei de judecata pentru a pronunta rezilierea/rezolutiunea acestuia.
INASEL ALIN a scris:

1. Contactati societatea prestatoare si reziliati de comun acord contractul
2. In cazul in care prestatorul nu este de acord cu rezilierea contractului, va adresati instantei de judecata pentru a pronunta rezilierea/rezolutiunea acestuia.


Nu se reziliaza contractul de comun acord.
Rezilierea este exprimarea vointei unei parti de a inceta un contract la neexecutarea culpabila a obligatiilor ce revin celeilalte parti. (Definitie a dictionarului juridic)

Intru-cat partea nu si-a indeplinit obligatiile de a livra calitatea si la termenele stabilite, aveti obligatia de soma partea sa-si indeplineasca obligatiile pana la un termen stabilit de d-voastra (7-15 zile). Daca prestatorul nu face aceasta atunci notificatil ca ati reziliat contractul si veti pretinde daune fie potrivit contractului fie stabilite de judecatorie. Solicitati restituirea avansurilor platite, eventual reduse cu valoarea lucrarilor bine facute.
Va multumesc mult amandorura, pentru promtitudinea in a-mi rapunde.
Exista doua chestiuni pe care vreau sa le mentionez:
1. Contractul nu precizeaza nimic despre daune iar eu doresc doar sa-mi recuperez avansul platit.
2. Somatia trebuie facuta in scris de catre un avocat? sau e suficient ca eu sa-i transmit verbal? ceea ce nu cred ca ar fi o proba in instanta, in cazul in care prestatorul nu isi indeplineste atributiunile nici in cele 7-15 zile.
buna ziua,
notificarile le veti trimite fie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fie prin intermediul unui executor judecatoresc.
Mai aprofundati acel dictionar juridic... poate gasiti si ceva despre incetarea de comun acord a contractului, despre rezilierea de comun acord, despre rezolutiunea de comun acord... ori despre alte acte aditionale!

Dupa aceea luati dex-ul si studiati cuvantul "intru-cat"

Alte discuții în legătură

Incetare efecte contract anna2000 anna2000 ....e tot una cu rezilierea contractului cu acordul partilor? (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, in baza carei legi pot cere rezilierea contractului de prestari servicii intre un SRL si o persoana fizica, cu sau fara penalitai DAR fara sa pierd ... (vezi toată discuția)
Caut urgent o lamurire anamaria.minea anamaria.minea :(...nu pot sa inteleg de ce in cazul contracului de intretinere si al celui de renta viagera se mentioneaza despre rezolutiune.... de ce nu e vorba de ... (vezi toată discuția)