avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consum/trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consum/trafic de droguri

ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in schimb).???vi se pare normal ca e arestat de 60 zile pentru trafic de droguri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:54, 7 August 2008
da
Asa e legea.
Ar trebui sa se gandeasca cineva cum sa iasa legal din arest si nu daca e normal sau nu.:-/

Daca nu isi angajeaza avocat cine stie cat mai sta pe acolo.
Ar trebui finalizata cercetarea penala pt ca daca e cum spuneti poate sa iasa cumva.Ori pe suspendare ori altfel, pe nevinovatie, spre exemplu, ceea ce totusi nu cred ca se va intampla.Aici nu suntem in Amsterdam.Daca avem in vedere faptul ca suntem la Bucuresti este normal.Pot fi si alte elemente de fapt pe care nu le cunoasteti si care sa ii agraveze situatia.

Poate primi suspendare daca nu are antecedente penale.

avocat Claudiu Lascoschi
Constitutia Romaniei consacra expres faptul ca, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, persoana este considerata nevinovata. Deci, legea presupune faptuitorul nevinovat, cat timp nu a fost facuta pe deplin dovada vinovatiei sale. In temeiul legii, invinuitul sau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa. In cazul cand exista probe de vinovatie, invinuitul sau inculpatul are dreptul (deci nu obligatia ) sa probeze lipsa lor de temeinicie.Prezumtia de nevinovatie este inlaturata prin stabilirea pe baza probelor administrate in cauza a vinovatiei si ea devine dovedita pe deplin prin hotararea de condamnare a instantei de judecata.

Parchetul poate solicita instantei de judecata prelungirea arestării preventive. Arestarea inculpatului dispusa de instanta poate fi prelungita, in cursul urmaririi penale, motivat, daca temeiurile care au determinat arestarea initiala impun in continuare privarea de libertate sau exista temeiuri noi care sa justifice privarea de libertate.
Problema pt inculpat este ca pana la stabilirea vinovatiei sau nevinovatiei sale poate sta in arest preventiv.
Nu se poate sustine ca nu ar exista temeiuri legale din moment ce s-a emis mandatul de arestare preventiva.

Apoi, mai tarziu... instanta decide daca este sau nu vinovat.Cam asa merg lucrurile in cazul acuzatiei de trafic de droguri.
In cazul acuzatiilor grave aceasta este regula ( in mod neoficial evident).
De aceea cred eu ca intreba daca este sau nu normal.
Pe termen scurt, cel mai mare dusman al inculpatului ( prezumat nevinovat) este tocmai durata fazei de urmarire penala, iar in unele cazuri durata procesului in sine.
Dar acestea sunt aspecte care depind de cei care se afla in situatia respectiva.Unii isi angajeaza avocati, altii nu.

avocat Claudiu Lascoschi
Dar poate fi cercetat si in stare de libertate .... ;)

Alte discuții în legătură

Ce proba reprezinta testul cu poligraf sau detectorul de minciuni? valentina burnei valentina burnei sotul meu e acuzat de tentativa de omor si de 3luni e arestat preventiv la beci dar nu au probe sa incheie rechizitoriul si el a cerut sa -i fc testul cu ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Hot in libertate mirela07 mirela07 Va rog, sa-mi spune-ti, in cazul in care un suspect marturiseste fapta, organele competente ar trebui sa solicite un mandat de arestare preventiva?Am avut ... (vezi toată discuția)