avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar - permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar - permis suspendat

Buna ziua, am nevoie de ajutor cu privire la o contraventie savarsita de mine .
Am fost depistat de aparatul radar, in judetul Sibiu, inainte de Saliste circuland cu viteza de 170 km /h , intr-o portiune unde limita de viteza este 100 km /h.
Nu am remarcat masina cu aparatul radar.
Dupa ce am trecut de saliste, spre Sibiu, am oprit in prima parcare deoarece fetita mea avea nevoie sa mearga la toaleta. Am stat in parcare in jur de 10-15 minute dupa care am pornit din nou spre Sibiu.
La intrarea in localiatea Cristian am fost oprit de un echipaj al politie rutiere unde mi s-a adus la cunostinta viteza astronomica de 170 km /h . Sunt stupefiat pentru ca circul cu viteza de genu acesta doar pe autostrada. Pe restul durmurile nu trec niciodata de 150 km/h. Mentionez ca detin permis auto din 1998 , si nu mi-a fost retinut niciodata, si nici nu am cauzat nici un incident rutier.

Echipajul care m-a oprit nu era echipajul care a masurat viteza de 170 km/h . Am rugat echipajul de politie sa imi prezinte buletinul metrologic al aparatului radar, precum daca e posibil si dovada video , iar dumnealor mi-au comunicat ca masurarea vitezei de 170 km /h a fost facuta de catre un alt aparat radar. Am ca martor sotia, care se afla pe locul din dreapta si fiicamea de 3 ani :P .

Autovehiculul este inregistrat pe persoana juridica . In procesul verbal e trecut doar marca autovehiculului si numarul de inmatriculare. De asemenea cei doi agenti mi-au comunicat ca pot depune contestatie doar dupa ce trec cele 15 zile de la semnarea procesului verbal.

Ce sa fac ?
Sa depun contestatie ? sau sa astept 30 de zile si sa dau examenul din nou ?
Permisul a fost retinut pentru 90 de zile.

Orice sfat e binevenit .

Proces verbal :
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
daniel_cj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:40, 11 Iulie 2011
Agentii sunt obligati sa respecte niste proceduri iar nerespectarea acestora atrage nulitatea procesului-verbal de contraventie. Si cand zic asta, ma refer la intocmirea procesului-verbal mai ales.

Din momentul semnarii procesului-verbal, aveti la dispozitie 15 zile in care sa depuneti plangere impotriva procesului verbal.
Daca nu gasiti vreo greseala strecurata in act, cereti prin plangere ca Politia sa probeze ca dvs chiar ati circulat cu acea viteza si mai ales, ca acel aparat radar este atestat corespunzator .

Multumesc pentru raspuns.

Aici se gaseste o copie dupa respectivul proces verbal :
[ link extern ] /
Procesul verbal de contraventie trebuia incheiat de agentul care a constatat fapta contraventionala si nu de un alt agent.
Pe de alta parte va trebui sa verificati ora (vad ca s-a retinut 16.50 ca ora incheierii procesului verbal si 16..38 ora depistarii in trafic); inteleg ca ati mai mers, ati oprit ... Incercati o plangere.
Oeventuala contestatie in termenul legal va poate da castig de cauza si PV poate fi anulat prin hotararea unei instante. Merita sa incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie auto erv erv Circulam cu masina din directia Sibiu spre Brasov. In zona localitatii Porumbacu de Jos (inainte sau dupa, nu mai tin minte exact) sunt inregistrat de aparatul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar radu587 radu587 Buna, Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)