avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut

In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi echipajul de politie m-a tres pe dreapta si mi-a intocmit doa procese verbale la ora 16:00 depasirea vitezei cu 81 km ca urmare am primit 4 puncte de penalizare si advertisment . Cel de-al doi-lea la ora 15:55 depasirea vitezei in localitate cu 116 km ca urmare 750 lei amenda si suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile . Este posibil asa ceva ? Consider cel de-al doi-lea nu este real
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:01, 12 Septembrie 2013
care era limita de viteza in localitate pe sector de drum respectiv?
50 km . Nu contest ca am depasit cu viteza de 31km dar cu 66 nu cred
vreti sa spuneti ca pentru depasirea vitezei cu 31 km/h, fapta care se sanctioneaza cu amenda din clasa a III a de sanctiuni (6-8 pct amenda) dvs. ati primit doar avertisment??:hm:

daca considerati ca a doua sanctiune nu este intemeiata aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Da cu siguranta voi depune contestatie la cel de-al doi-lea pv cred ca ar trebui sa cer promele radarului in instanta ca tare sunt curios daca poate sa aduca fotografie ca rulam cu 116 km pe ora . Ma poate sfatui cineva cum este mai bine sa procedez ? Cineva mi-a spus ca daca am fost depistat de un radar marca PYTHON II ar putea sa dea eruare cand detecteaza in timp ce masina pe care este montat este in miscare .
Depuneti cat mai repede contestatia la judecatorie. Politia este obligata sa justifice masura luata in fata instantei, dvs. nu trebuie sa faceti nimic. Dupa ce vedeti probele, contestati faptul ca ati fost sanctionat de doua ori pentru aceeasi abatere si anume depasirea vitezei legale; de ce nu v-a dat 20 de amenzi, cate una pe minut eventual? Cereti deci instantei ca politia sa prezinte procedura lor interna, dupa care a lucrat politistul, cum a stabilit ca sunt 2 abateri, etc.; aici veti gasi multe hibe de speculat, sigur ceva nu au respectat din procedura, eu intotdeauna am castigat cu ei pe forma, ca sunt tolomaci rau. Tot acum va trebui sa cereti buletinul de verificare metrologica a radarului; deci trebuie sa rezulte de undeva seria radarului folosit, altfel au dat-o in bara.
Dar eu nu cred ca radarul nu este okay, suntem in 2013. Dvs. stiti mai bine daca ati depasit sau nu viteza.

Alte discuții în legătură

Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)