avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare minori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare minori

Buna ziua! La firma vrem sa angajam un minor ,va implini 18 ani pe 27.07.2011.Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie anuntat ITM prin notificare scrisa ca am angajat un minor??
Cel mai recent răspuns: chirchisoiu , utilizator 20:34, 12 Iulie 2011
Nu trebuie anuntat ITM-ul ca angajati un minor ... Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
Trebuie sa aveti grija insa ca pana pe data de 27.07 , sa nu faca ore de munca suplimentara, nu are voie.
ART. 124
Tinerii in varsta de pana la 18 ani nu pot presta munca suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Buna! sunt un minor de 16 ani care doreste sa se angajeze la ... Andrei2366211 Andrei2366211 Buna! Sunt un minor de 16 ani care doreste sa se angajeze la vara, m-am interesat pe acest subiect dar google-ul nu imi da răspunsuri destul de clare, ce ar ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de angajare Claricom Claricom Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau ... (vezi toată discuția)