avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua,
Am o societate infiintata cand eram studenta in anul 2004.Societatea nu a avut niciodata activitate.
In anul 2006 am primit citatie pentru dizolvarea societatii ca nu am depus la timp declaratiile. AM platit o amenda si mi-am depus toate declaratiile ce mi le-au cerut.
Mi-au spus atunci ca nu mai trebuie sa fac nimic ci sa astept ca se dizolva societatea. Acum am primit iar somatie ca nu mi-am depus declaratiile la timp si si citatie la proces.
Eu nu mai vreau societatea. Cat pot de repede o sa depun toate declaratiile pe care mi le cer. Dar ce pot face ca sa termin odata.
Mentionez ca nu pot ajunge personal la tribunal.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:32, 9 August 2008
Daca dvs nu va puteti prezenta personal la tribunal nu este o problema, este suficinent sa va adresati unui avocat pentru a rezolva problema, prezenta dvs nu este oligatorie.

Avnd in vedere ca firma nu a avut niciodata activitate nu ar trebui sa ridice mari probleme, dar o sa dureze mai mult intruct trebuie indeplinite anumite termene procedurale.
Multumesc de raspuns.
1.Daca nu merge nici avocat ce se intampla?
2.Dupa ce se termina o sa se numeasca lichidator?
3. Inafara de declaratii eu ce trebuie sa mai fac?Vreo cerere ceva?
E o societate cu asociat unic si nu a avut niciodata activitate.
Situatia descrisa de dumneavoastra se imparte in doua laturi:
1)- citatia primita de l a Tribunalul Bucuresti cu privire la dizolvare societatii
2) - somatiile primite de la Ministerul de Finante
Parerea mea este ca societatea dumneavoastra a fost dizolvata si radiata de drept din Registrul Comertului fapt nestiut de dumneavoastra si nici de Ministerul de Finante, drept pentru care va rog a accesa site-ul registrul la casuta societatii radiate. in cazul in care societatea a fost radiata faceti o cerere la Registrul Comertului prin care cereti o copie de pe incheierea de radiere cu care mergeti la Ministerul de Finante (Administratia Financiara de sector) unde ve-ti dovedi ca nu aveati obligatia depunerii declaratiilor fiscale datorita faptului ca societatea comercial nu mai exista fiind radiata.
Asa e..am citatie cu privire la dizolvarea societatii..de la tribunal da nu bucuresti, unedoara ca de hunedoara apartin.Si am somatiile de la finante sa duc declaratiile .La fiecare somatie le-am dus si mi-au spus ca nu mai trebuie sa duc nimic sa astept sa fie radiata societatea.
Nu gasesc pe site-ul mfinante.ro societati radiate dar in schimb pe orc online apare la societate dizolvare judiciara conform art.237 din legea 31/1990.
Deci?
Deci in situatia spusa..o sa se numeasca lichidator?

Alte discuții în legătură

Lichidare firma Mara Ionescu Mara Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare -radiere - lichidare srl lorellay lorellay Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva va rog.... Am un SRL infiintata in 2004. Nu a avut activitate niciodata. In 2006 s-a deschis proces de radiere ... (vezi toată discuția)