avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datornici la Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datornici la Asociatia de Proprietari

am fost anuntat de Asociatia de Proprietari , ca am fost atentioanti de cei de la ......apa va fi inchisa dincauza datoriilor foarte mari .Pe toata Asociatia sunt famili care nu au mai platit chiar mai bine de jumatate de an ,intrebarea mea este: " daca cei care sunt la zi cu plata la Asociatie de ce li se inchide apa., si cum putem sa actionam pentru ai face pe cei datornici sa plateasca sau sa-i debranseze numai pe cei datornici , exista vreo cale.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:29, 21 Iulie 2011
Asta este necazul la blocuri. Contractul de furnizare este incheiat cu asociatia nu individual. La furnizor, debitor apare asociatia nu proprietarii care nu au platit.
Asociatia (prin presedinte) trebuie sa ii actioneze in instanta pe rau-platnici.
Si nici tehnic nu se poate face aceasta deconectare individuala de catre furnizor.
elga50 a scris:

Si nici tehnic nu se poate face aceasta deconectare individuala de catre furnizor.

Blindarea accesului la conductele-coloană a rău-platnicilor nu se poate realiza decât prin sentinţă judecătorească şi executor judecătoresc, deoarece este imperioasă necesitatea de a asigura LEGALITATEA intrării în apartament a unor persoane autorizate spre a efectua blindarea! Recuperarea cheltuielilor de judecată cade tot în sarcina rău-platnicilor şi abia mai apoi AGProprietari sunt în drept să caseze DEBITUL în cauză.
Asociatia de proprietari din care fac parte s-a judecat cu rau-platnicii. Acestia au pierdut procesul si au fost obligati la plata restantelor si a cheltuielilor ocazionate de judecata. Pentru punerea in executare a sentintei sunt necesari alti bani, pe care tot proprietarii buni-platnici vor trebui sa-i dea. Rau-platnicii nu dispun de fondurile necesare nici pentru plata utilitatilor, cu atat mai putin pentru plata unor cheltuieli suplimentare. Datoriile Asociatiei la apa sunt sub 1500 de lei. Deja, tot ce s-a cheltuit cu judecata depaseste 2500 lei. Nimeni nu mai vrea sa demaram procedura de executare. Nici nu stiu ce sanse am avea sa recuperam banii de la pensionari si someri. Ce sa le execute silit? Mobila? Ca apartamentele nu pot fi puse in vanzare ca sa recuperam de exemplu, de la un rau-platnic, 568 de lei. E o situatie foarte incalcita. Trebuie sa respectam dreptul omului la propria intimitate, dar sa ii asiguram noi, cei buni-platnici, confortul. Parerea mea este ca trebuie sa puneti in balanta daca platiti pentru ei, in continuare, sau va judecati. Noi am ales sa platim in continuare, ca am cheltuit destul prin judecata si nu am rezolvat nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters21716, utilizator
Noi am ales sa-i chemam in instanta, sa-i invitam la o negociere in fata unui mediator, sa le instituim privilegiu imobiliar si chiar sa ajungem la executare silita.
Executarea silita mai inseamna si oprirea a 30% din veniturile lunare (salarii, pensii...) daca suma datorata este mica dar si vanzarea apartamentului la licitatie daca suma este mare.
Orice datornic poate sa mai aiba o sansa, o ocazie sa-si revina, sa fie indrumat sa vanda de bunavoie si sa cumpere undeva mai ieftin, la marginea orasului sau intr-un sat din apropiere unde poate trai mai bine decat in mijlocul orasului.
Nu cred ca vreo asociatie de proprietari a executat pe cineva pentru ca a intarziat cu plata 3-4 luni de zile. Se poate ajunge la executare si vanzare la licitatie, dupa un proces de un an, recurs inca un an, contestatii la executare... Asa ca orice datornic are timp suficient sa-si refaca bugetul, viata, atitudinea...

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari criss_bitu2004@yahoo.com criss_bitu2004@yahoo.com este legal ca SC Apa Canal Sa sa inchida apa rece pe perioada nedeterminta din cauza datoriilor pe care le are asociatia de proprietari iar cei care platesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)
Apa oprita jerryku jerryku au voie sa opreasca apa potabila la bloc? in caz de neplata nu i se pune in vedere asociatiei de proprietari ca i se va opri apa rece si nu se ajunge macar la ... (vezi toată discuția)