avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai putin decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai putin decat in acte

In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a aratat parintilor mei de unde incepe terenul , intrat pe terenul primariei pe o lungime de 6 m , teren public pe care s-a modernisat strada si -sa construit trotuar pentru pietoni . Acuma terenul meu este mai scurt cu 6 m pe o latime de 12,5m , deci din 360mp eu am 285 mp . Au venit cei de la primarie pentru intocmirea hartii cadastrale a orasului si mi-au spus ca eu nu am terenul cit este pe acte si ca vecinul din spate are mai mult decat pe acte , mi-au spus ca eu am 285mp in loc de 360 si vecinul are 435 in loc de 360mp , deci practic ce-mi lipseste mie este la el . Ce ar trebuii sa fac ca sa mut gardul si sa-mi recuperez terenul pentru care platesc impozit . Impozit platesc pentru 360 mp si de fapt am numai 285 , restul de 75 de mp fiin folositi de vecinul . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lsilviu , utilizator 21:58, 26 Martie 2013
Aveti documentatia cadastrala si intabularea in cartea funciara? (atat dvs., cat si vecinul respectiv). De comun acord puteti reglementa situatia.
am intabularea in CF dar documentatia cadastrala nu , trebuie sa ma adresez la cadastru?
Intabularea se face pe baza documentatiei cadastrale, daca ati pierdut-o adresati-va pentru un duplicat la OCPI. Cu ce suprafata figurati in CF conform masuratorilor cadastrale? Daca este cazul, se poate face o actualizare a informatiilor cadastrale, pe baza unei noi documentatii. Luati legatura cu un topograf autorizat de OCPI.
in documente CF eu am 360mp.
Daca nu va intelegeti cu vecinul, puteti formula actiune in revendicare impotriva lui.
Atentie : daca vecinul stapaneste suprafata in plus de cel putin 30 ani, va poate paraliza actiunea in revendicare invocand uzucapiunea.
Apelati la un avocat.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Fond funciar - intabulare teren extravilan ContSters206369 ContSters206369 la intabularea unui teren extravilan ,trebuie semnaturile sau acordul,vecinilor,si luarea in evidenta la primaria de care apartine , s-au se va face ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)