avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la concediu in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la concediu in invatamant

In anul scolar 2009-2010, fiind profesor titular la un liceu din Craiova am avut restrangeri de activitate la catedra de informatica si fiinca trebuia sa fie cineva restrans eu am fost printre aceea.Am urmat calea pe care ne-a deschis-o legea si am participat la sedinta publica din mai 2010 si neavand pe ce sa ma transfer am ales o catedra valabila pe aproape un an mai exact pana pe 11 august 2011 (catedra rezervata pt un concediu de crestere-ingrijire copil)- denumirea fiind "detasare in interesul invatamantuluiun alt liceu din Craiova
L2. Acum titulara fiind nevoita sa se intoarca la serviciu secretara m-a anuntat ca pe mine nu ma mai poate plati pt ca nu poate plati mai mult de o persoana pe un singur post, ba mai mult ca-mi inceteaza contractul de munca, deci voi avea intrerupere de activitate.
Din punctul meu de vedere ca persoana care am lucrat un an scolar intreg consider ca am dreptul la zile de concediu egal cu toti colegii care au lucrat un an scolar intreg , plus ca sunt titular , nu suplinitor.
Am fost la d-na jurista a inspectoratului care nu m-a lamurit prea bine , ma trimitea la liceul unde sunt titulara, acolo imi spun ca n-au cum sa ma plateasca pt ca eu fizic nu mai figurez pe lista lor de personal.
Mi s-a sugerat o solutie cu un concediu medical pe care secretara de la L2 unde inca mai sunt detasata nu vrea sa-l primeasca pt ca in conceptia ei imi inceteaza contractul de munca.
Acest concediu as fi indreptatita sa-l primesc deoarece sunt insarcinata - 27 de saptamani - deci as putea sa iau concediu prenatal, dar problema este cum sa fie valabil dc nu mai am contract de munca .
In esenta problema este ca din data de 11 august pana la 31 august este legal ca eu de cine apartin avand in vedere ca nu-mi inceteaza calitatea de titular . De la data de 1 septembrie 2011 sunt din nou "detasata in interesul invatamantului" la un alt liceu din Craiova, evident tot pe un an de zile .
As ori ca din pozitia dvs sa-mi dati solutia corecta si cel mai bine ar fi cu legile aferente pentru ca avand legea in mana sa pot sa-mi apar situatia de titular al invatamantului

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna dupa concediu crestere copil de o alta unitate scolara mihaelacatalina mihaelacatalina Buna ziua, In anul scoalar 2010-2011 am fost detasata la o unitate scoalara dupa care am efectuat concediu de crestere copil pana la 2 ani incepand cu 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu in vacanta de vara la reintoarcerea din maternitate...cum se acorda? alinutzika alinutzika Buna ziua! Am o mare nelamurire si am intrebat multe persoane, dar nu am primit nici o informatie suficienta. Sunt invatatoare titulara pe un post care e la ... (vezi toată discuția)
Revenirea titularului pe post in invatamant BNN BNN Întrebarea mea este ca o profesoara în învăţământul primar cu o vechime de 24 de ani, cu licenţă şi grad I, titulară din anul 1994 are dreptul de-a ... (vezi toată discuția)