avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un motociclist a intrat in mine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un motociclist a intrat in mine

In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel :
1. ma aflam intr-o parcare situata pe marginea unui drum cu doua benzi si unic
2. am pornit masina , m-am asigurat , am pus avariile si am dat usor inapoi
3. nu am reusit sa dau decat un metru inapoi cand am vazut o lumina , imediat am franat masina si un motociclist a intrat in mine .
Motociclistul a sarit de pe motocicleta scapand cu niste zgarieturi destul de serioase si cu laba piciorului rupta , destul de bine avand in vedere ca era echipat in pantaloni treisferturi ,tricou , slapi si casca .
Motorul a fost avariat in proportie de 80 % iar masina mea (un suv kia sportage model 1996 ) a fost lovita in carlig- acesta fiind retezat si ....din lovitura sasiul masinii s-a deplasat usor fiind afectate si lonjeroanele , pe langa acestea si bara din spate a masinii a fost avariata destul de serios .
Politia sosita la locul accidentului a constatat ca :
- soferul motocicletei era baut 0.08 in aerul expirat , nu avea asupra sa carnetul de conducere iar motorul nu era asigurat .
- eu aveam toate actele in regula si alcoolemie 0.
As vrea un sfat despre cum sa procedez avand in vedere ca sunt cadru militar si un proces de vatamare corporala ma poate face sa pierd banuti la salariu , sau chiar sa-mi pierd locul de munca ; cu toate astea masina mea a fost avariata destul de grav - daca aveam casco la ea probabil ca as fi primit dauna totala .
* Carnetul soferului motocicletei a aparut a doua zi si este luat in Italia in 2009 .
* Dupa masuratorile politiei soferul motocicletei avea in jur de 80 km/h ; urma de franare de la locul accidentului avea 12,8 metri .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:20, 20 Iulie 2011
Lasati-o naibii de masina, serviciul e pe primul plan. Din ce inteleg eu, dvs. nu ati acordat prioritate tuturor vehiculelor la iesirea din parcare (inscrierea in trafic) printre care si unui conducator aflat sub influenta alcoolului si depasind limita legala de viteza. Cred ca balanta va atarna in favoarea dvs. Rutiera ce-a scris in pv de constatare?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
emil6702, utilizator
Pe cine a declarat politia vinovat de accident?

In cazul in care dvs ati fost gasit vinoat asiguratorul va plati daunele morale si materiale in limita a 2500000 euro.

Daca motociclistul a fost gasit vinovat atunci puteti apela la Fondul pentru protectia victimelor strazii care vor plati daunele materiale.
Eu cred ca exista si o culpa a dvs pentru ca nu v-ati asigurat la manevra de mers inapoi.
Este posibil sa se retina culpa comuna.
Trebuie vazut care este opinia politiei , eventual dupa efectuarea unei expertize de stabilire a dinamicii accidentului.
Daca se va ajunge la o astfel de situatie , este bine sa va intelegeti cu motociclistul , bineinteles si dupa ce , un medic legist va stabili numarul de zile de ingrijiri medicale necesar refacerii sale ,concluziile medicului legist ,in situatia retinerii culpei comune , fiind cele care vor determina stabilirea incadrarii juridice a faptei.
Este recomandabila , in functie de posibilitati , angajarea unui avocat si a unui expert -parte.
In toate cazurile de acest gen vinovat se face conducatorul auto care iese din parcare si care trebuie sa se asigure ca nu incurca circulatia. Faptul ca unul din participantii la trafic a luat permisul in alta tara nu are relevanta. Nici alcoolemia nu este semnificativa, 0,08 la mie poate fi si de la o salata de castraveti cu otet. Vina lui este ca nu are polita RCA si va plati pt asta. Dv aveti sigur polita RCA si aceasta va acoperi toate daunele indiferent de natura lor suportate de motociclist. Cat priveste sanctionarea dv aceasta depinde de instanta si de propunerea cu care pleaca dosarul dv de la politie catre parchet. Acest lucru nu trebuie sa afecteze activitatea dv profesionala pt ca in eveniment nu este implicata institutia la care lucrati. Sunt lucruri care se intampla oricui.
Rutiera a constatat faptul ca motociclistul avea alcoolemia de 0,08 , ca motocicleta nu era asigurata , si ca urma de franare avea 12,8 m

Alte discuții în legătură

Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)
Problema accident rutier trailro trailro Buna seara, In urma cu cateva zile am avut un accident rutier in care, din pacate, am fost gasit vinovat. Accidentul s-a produs intre masina pe care o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Gabeee Gabeee Buna ziua, acum o luna am avut un accident rutier cu un motociclist care venea cu viteza foarte mare pe un drum limitat 30km/h cu 2 sensuri, eu iesind din ... (vezi toată discuția)