avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent

Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ca se oprea iarna caldura de catre membrii asociatiei, am solicitat in 2005 in adunarea generala racordarea individuala la reteaua de gaz a tuturor, av. in vedere faptul ca si distrigaz a solicitat asociatiei sa schimbe tevile. Bineinteles ca nu au vrut spunand ca vreau sa-mi pun teava pe banii lor, astfel ca am procedat doar la racordarea mea si despagubirea celor doi proprietari de ap.ce au facut investitia. Am primit declaratie notariala si gata. Acum cei de la distrigaz, ameninta asociatia ca pana in toamna vor ridica ceasul comun. Astfel ca cei de la asociatie ne tot ameninta, insa pana acum nu a venit nimeni sa ne intrebe cat face. Am facut noi notificare catre distrigaz sa nu le dea acordul fara acceptul nostru, si catre asociatie cu suma aferenta investitiei. Am prezentat notificarea in adunarea generala care a avut loc in iunie, si am cerut asociatiei sa o afiseze pt. a o putea vedea toti prorietarii, insa acest lucru nu a fost facut. Acum am primit prin posta notificare facuta de asociatie, prin intermediul unor av. ca sa le dam acordul, iar suma ceruta de noi e prea mare, au venit ei cu o alta suma, sa le prezentam documentele justificative si tot felul de amenintari ca daca nu le dam acordul tergiversarea duce la cresterea pretului materialelor si etc. De asemenea ni se specifica faptul ca in 2005 au fost notificati de distrigaz ca trebuie sa schimbe instalatiile. Ma intreb, de atunci pana acum nu s-au gandit la scumpirea materialelor, mai ales atunci cand am propus eu.
Intrebarea este daca asociatia are calitate de a solicita acest lucru? Parerea mea este ca nu, aceasta racordare se face individual, iar acordul nostru se da pe fiecare ap.#-o. Cand eu am avut nevoie de acord nu s-a dus asociatia sa le ceara celor 2 acordul in numele meu. Art. 28 din L 230/07 prevede al alin. 1 ca asociatia poate intermedia servicii intre furnizori si proprietarii consumatori, insa aceste servicii sunt descrise la alin. 3 din acelasi art.
Cel putin un apartament nu se va racorda, avand in vedere faptul ca nici intretinerea nu o are platita de 1 an, proprietarul fiind plecat din tara. In caz de proces pot invoca lipsa calitatii procesuale?
Eu nu am documete justificative, doar celelalte 2 ap. Nu dorim sa aratam documetele justificative asociatiei, datorita atitudinii abuzive. Le-am spus ca nu avem ce dicuta cu ei, ci cu proprietarii de apartament.
Ce sanse au ei in caz de proces?
Ce pot face eu?
musac a scris:

:-/#-o..nici BNR nu stie sa calculeze ca dvs si mai este o vb ..pana ce nu e si fudul. Si traduc..era vb de o masina..ceva cu 4 roti,si o coloana de gaz..ceva cilindric cu gaura in mijloc,care se devalorizeaza in timp.V am lasat in pace si credeam ca ve ti intelege..dar imi dau seama ca e f tarziu .Imi reprosez ca am lasat sa treaca anul elevii cu capacitati reduse si au terminat scaola.Dar asa era pe atunci,si mi fac mea culpa..adica e vina mea...dar daca ti face placere continua..Sa insist ca pe acest forum incercam sa capatam o oarecare experienta din activitatea altora.....:(

extraordinar rationament, tovarase profesor
adica unui apartament de peste 30 de ani nu-i scade valoarea in timp (mai informati-va ! ), ci chiar ii creste (de la18000$ la peste 150.000$- cazuri reale) , iar unei tevi de maxim 5 ani trebuie neaparat sa-i scada valoarea, ca vreti dvs sa va racordati gratis la ea. peste alti 5 ani o sa cereti chiar bani ca sa racordati la teava lor, ca doar le faceti un favor :P:yeah:
precum spunea si tudorioan :bow: :
Nimeni nu se poate racorda la reteaua de gaze , despre asta este vorba, fara sa plateasca ! Chiar daca cineva, colocatar dintr-un bloc, o face mai tarziu, acea persoana va incheia si un contract cu furnizorul de gaze, altfel nu se poate racorda fara sa plateasca.

chiar nu v-ati dat pina acum seama ca dvs sinteti singurul "GIGI CONTRA" care va opuneti acestei proceduri LEGALE SI OBLIGATORII ?:foottap:
mai incercati iarasi #-o , poate reusiti sa intelegeti asta :)) (fac aici referire la postarea de la ora 12:34 de pe topicul "acord pentru instalare structura cablaj al RCS-RDS " ;)
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
ContSters62736, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Separație gaze la bloc. bună ziua. Victor__B Victor__B Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța? Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)