un intelept cedeaza primul...trebuie sa facem deosebirea dintre..asociatie de proprietari care cuprinde membrii aceleisi asociatii, individual si per total, si care hotarasc si sunt intrebati ce si cum vor face,in limite legale,... si comitetul executiv(tot membrii ai aceiasi as) care duce la indeplinire hotararea propietarilor,si este reprezentat de un presedinte,ales dintre membrii comitetului(vezi legea asociatiilor si legea230/2007)
Coloana de gaz este a proprietarilor ce au ..cumparat-o dar trece printr o proprietate comuna.Alceva?
Sper ca pe acest forum sa aratam problemele de care ne lovim si modalitatea lor de rezolvare.Nu are rost sa ne jignim,in loc sa discutam politicos.Indiferent de scoala..
Corect d-le Carol-Lorac .
Pe scara noastra cu 46 apartamente am instalat o conducta noua pelanga cea veche. La aceasta conducta au participat 15 proprietari cu cate 1,5 mil lei vechi - factura, chitanta, etc. Cei 15 au propus conducerii asociatiei sa incaseze de la orice proprietar care doreste sa se branseze suma de 1,5 mil lei vechi. Nu s-a opus nimeni si timp de 5 ani s-au bransat toti . Banii pe masura ce se incasau erau repartizati imediat la fondul de reparatii in mod egal pe fiecare apartament (asa au hotarat proprietarii si nu au fost decat mici discutii). Cand un proprietar trebuia sa se branseze actita suma si mergea cu presedintele la notar pentru ai da acordul. Ni s-a parut simplu, eficient, normal.
Asociatia este proprietara conductei si in fondul de reparatii s-au adunat in timp de la ceilalti 31 proprietari 46,5 mil lei care au fost folositi la reparatii pentru scara noastra. Oricum primii 15 proprietari se interesau mereu daca ceilalti platesc taxa de bransare comportandu-se ca adevaratii proprietari ai conductei, proprietari care se inmulteau asa cum v-am explicat. Acum sunt toti proprietari si toti au contribuit egal (lasam la o parte inflatia).
In opinia mea cel sanctionat ar trebui sa fiti dvs,pentru ca daca admin. ar citi ce s-a scris de la inceput,ar constata ca dvs ati inceput cu jignirile.
anyme a scris:
In opinia mea cel sanctionat ar trebui sa fiti dvs,pentru ca daca admin. ar citi ce s-a scris de la inceput,ar constata ca dvs ati inceput cu jignirile.
Nu are importanta cine a inceput si cine a continuat, regulamentul se aplica la fel pentru toata lumea. Inclusiv cu privire la postarile de mesaje consecutive - va rog sa folositi functia de editare pentru a adauga ceva ;) .