avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces?

am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut??
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Arkadian84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:25, 23 Iulie 2011
Buna ziua.
Eu stiu ca (fara a fi specialist) la incheierea contractului de vanzare-cumparare,notarul verifica daca bunul este gajat ori face obiectul unui litigiu.
Deci,cineva da o declaratie pe propria raspundere,cu privire la lipsa de sarcini asupra bunului supus vanzarii-cumpararii.
Urmeaza specialistii...
O zi buna!
Poate fi vanduta, daca este inscrisa in evidentele de publicitate imobiliara.

Vanzatorul garanteaza pe cumparator de evictiune totala sau partiala, conform Codului civil.

Daca procesul e pe rol si din CF rezulta ca a fost vandut bunul, extindeti cadrul procesual chemand in judecata si pe actualul proprietar.
asta inseamna ca trebuie sa solicit un extras de carte funciara, nu? sau din ce document rezulta faptul ca s-a schimbat proprietarul !?
In general, daca imobilul este in litigiu nu se poate perfecta un contract de vanzare-cumparare, daca notarul are cunostinta despre asta. In mod normal ar tb sa fie notat in CF.
daca nu exista interdictie de vanzare poate fi vandut imobilul.

Alte discuții în legătură

Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista proces pe rol la acel imobil desi inainte era ok? buna seara! eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. ... Unis22 Unis22 Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. Amandoi suntem proprietari cu parti egale si amandoi aparem asa in CF! Eu as dori sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil(teren+constructii) aflat in indiviziune ark ark ce articole de lege incalca un notar care autentifica un contract de vanzare cumparare al unui imobil(teren+constructii) aflat in litigiu judecatoresc de ... (vezi toată discuția)
Apartament in garantie vera_o vera_o Buna ziua, as dori sa cumpar un apartament cu banii cash si as dori sa stiu cum sa ma feresc de fraude de tipul, cineva vinde un apartament care este in ... (vezi toată discuția)