avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Limita actelor aditionale la contracte de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Limita actelor aditionale la contracte de munca pe perioada determinata

Conform art. 82 alin. 1 Codul Muncii, contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
Deasemenea,potrivit art. 80 alin. 4 C.Muncii ,intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata
Intrebarea mea este daca limita de 3 contracte se aplica si in cazul actelor aditionale la un contract individual de munca incheiat pe o perioada determinata mai mica de 36 de luni,sau se pot face oricate acte aditionale atata timp cat nu se depasesc 36 de luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 19 Iulie 2011
Art 84 alin. 1 spune de cele 36 de luni.
Cele trei acte aditionale de prelungire se pot incheia succesiv in limita a celor 36 de luni.
Dar de unde se treage concluzia ca in limita celor 36 de luni pot fi incheiate doar 3 sau un numar limitat de acte aditionale? Pentru ca in legea se refera explicit doar la contracte succesive,nu la acte aditionale de prelungire a unui contract.
Si nu e art. 84 pentru ca acesta e abrogat.Este art. 82 alin. 1.
Legea nu mai prevede un numar maxim de prelungiri a duratei c.i.m. inauntrul termenului de 36 de luni ... prin urmare, un c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit de mai multe ori inauntrul acestui termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata florin44m florin44m Lucrez in administratia centrala cu finantare de la bugetul de stat. 1.Un angajat X are CIM pe perioda nedeterminta, dar suspendat din motive de formare ... (vezi toată discuția)