avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... audiere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

audiere copil

Buna ziua ,
in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze copilul. Poate sa faca acest lucru? Daca da, in ce cadru?
Multumesc,
Pai nu credeti ca judele a zis ca vrea sa faca ceva ce nu poate, nu? Bineinteles ca poate daca vrea.
Nu inteleg ce inseamna cadru la dv. Copilul se audiaza in camera judelui, singur, fara parinti, in cazuri dificile cu un psiholog prezent.
Nu toti judecatorii redau ce a spus copilul in privat, dupa mine niciunul nu ar trebui s-o faca, insa am vazut si acest lucru, din pacate.
parintii nu intra cu minorul.
Este greu de spus ca il interogheaza. Va discuta cu el in Camera de Consiliu.

Parintii nu intra cu el in CC dar poate intra daca este necesar DGPC-ul.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Copilul care nu a implinit varsta de 10 ani poate fi si el ascultat, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei ( a se vedea disp. art.24 din legea nr.272/2004).

Banuiesc faptul ca v-ati referit la cadru-in sensul juridic de "cadrul legal" si nu la cadru in sensul material/fizic de "incapere"-de obicei-camera de consiliu.


Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Ma refeream la ambele , cadru legal si cadrul fizic .
Minorul poate fi ascultat in camera de consiliu.

Alte discuții în legătură

Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)
Ascultare minor a doua oara IoanPaul IoanPaul In cadrul procesului de reincredintare a minorului, judecatorul a luat decizia ascultarii minorului (8 ani). Minorul este incredintat in prezent mamei lui. La ... (vezi toată discuția)
Psihologia minor mather mather cum sunt facute audierile la tribunal ale minorului de sub 10 ani de catre psihologul tribunalului? cerute de sot, si in ce masura ajuta un proces de divort? ... (vezi toată discuția)