avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata retroactiv

Va rog mult sa ma ajutati. Am lipsit de la serviciu ( am 30 de ani de munca cu carte de munca, intr- o societate bugetara) 2 saptamani, sperand ca voi obtine un concediu medical. Acest lucru nu s-a intamplat. Pot face retroactiv o cerere de concediu fara plata? Daca da, ce sanse am sa mi se aprobe fara alte interventii. As dori sa-mi dati un sfat cat de curand pentru a sti ce drum sa iau. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 8 August 2008
Nu conteaza citi ani de munca aveti in acea societate,conteaza foarte mult sa va respectati obligatiile de serviciu si anume contractul de munca . Vedeti dumneavoastra ati ramas cu o mentalitate din trcut ,atunci cind te puteai duce la doctor ii dadeai ceva si acesta iti dadea un concediu medical ,din pacate pentru dumneavoastra , usor ,usor lucrurile s-au mai schmbat in sensul ca medicii nu isi mai asuma raspunderea in eliberarea unui certificat medical fara acoperire pentru ca pot fi tras la raspundere.In situatia dumneavoastra sa ziceti multumesc ,ca nu vi s-a desfacut contractul de munca.Stati de vorba cu conducatorul societatii in care va desfasurati activitatea si rugatil sa va accepte acele zile, ca fiind zile de concediu fara plata,alta solutie nu aveti . Mariiky
Buna ziua !
Interesanta speta dvs.
Salariatii au, intr-adevar, dreptul la concediu fara plata in anumite conditii insa in urma unei cereri prealabie aprobate.
Acum nu stiu cum a procedat angajatorul dvs. in situatia creata. Avand in vedere absenta nejustificata de la serviciu, putea sa va suspende contractul de munca iar ulterior chiar sa dispuna concedierea.
Daca nu mai puteti face rost de acel CM (eu nu sunt de acord totusi ca o persoana, sanatoasa fiind, sa se dea bolnava, parca il manii pe D-zeu) nu vad alta solutie decat aceea de a discuta cu seful dvs. despre aceasta.
In continuare ,s-au pot fi zile din concediu de odihna, vedeti la ce intelegere ajungeti cu directoru si daca acesta accepta ,pentru ca nu este obligat ,ma gindesc ca daca aveti atitea ani vechime in acea societate si nu ati mai avut abateri disciplinare, sa treaca cu vederea de data aceasta si sa accepte un compromis. Mariiky
Puteti ajunge la o intelegere cu angajatorul si acele zile in care ati lipsit pot fi trecute ca si concediu de odihna sau concediu fara plata.
Nu trebuie sa va alarmati ci trebuie sa stiti exact cum sa ii puneti problema.
Imi pare rau, nu am fost f. clara. Eu chiar fusesem de mai multe ori internata in spital si avusesem si concediu medical pentru perioadele in care tratamentul se facea ambulatoriu. In perioada celor 2 saptamani, m-am simtit atat de rau incat nu am fost in stare sa ajung la cabinet dupa concediu, iar cand am ajuns medicul depusese deja situatia pe luna respectiva. De la serviciu au inceput sa curga telefoanele cerandu-mi actele de concediu medical. Acum au trecut deja 8 zile din luna august, cei de la serviciu se fac ca nu inteleg cum este sa fii bolnav si singur si sa nu poti ajunge la medic. De aceea as vrea sa cer concediu fara plata dar numai in situatia in care sefii nu ar putea refuza.

Alte discuții în legătură

Zi de concediu sau invoire? diablo diablo Buna seara, sunt in situatia urmatoare: - acum 3 zile am ajuns la birou si mi s-a facut rau si dupa o ora am plecat acasa cu acordul sefului de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cristi1q cristi1q Buna ziua, am si eu urmatoarea problema cu angajatorul meu: intr-un un week end mi-a recidivat o boala mai veche, luni am trimis superiorului cit si la HR pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt copil nic_dav nic_dav Buna seara, copilul meu s-a imbolnavit iar doctora mi-a prelungit concediul medical....numai ca sefa mea( lucrez la stat) mi-a spus ca nu imi mai accepta ... (vezi toată discuția)