am urmatoarea problema: a fost deschisa procedura falimentului impotriva unei societati, a fost solicitata angajarea raspunderii administratorului pentru recuperarea debitelor, ceea ce s-a si obtinut. Lichidatorul a solicitat instantei cesionarea dreptului de a solicita executarea sentintei privind raspunderea administratorului in favoarea creditorilor, drept care s-a si acordat.
Care este modalitatea prin care pot solicita executarea silita a administratorului?
De asemenea, acesta nu era de gasit, insa apare ca asociat in alta societate. Ne putem indrepta impotriva profitului obtinut in caltate de asociat al acelei societati?
Daca s-a antrenat raspunderea administratorului, el va raspunde cu toate bunurile si veniturile proprii. Daca intr-adevar este asociat in alta societate are dreptul la o parte din profit proportional cu participarea sa la capitalul social, insa dividendele care i se cuvin nu se dau decat la sfarsitului anului fiscal. Trebuie sa vedeti daca pe anul trecut a obtinut dividende, si a incasat efectiv suma de bani rezultata din ele. Suma de bani aferenta dividendelor este un venit propriu si daca ea exista o puteti executa silit.
Sume neclare
ONU EMIL
Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii
fcamy
Buna ziua. Sunt consilier juridic si ma confrunt cu urmatoarea problema. Dac ama puteti ajuta.
In anul 1996 am obtinut hotarare judecatoreasca favorabila, ... (vezi toată discuția)