avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa cu executare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa cu executare

O societate comerciala cu doi asociati,ambii administratori,intra in insolventa.Firma de insolventa ii actioneaza in judecata si revendica avansurile de trezorerie,in suma de 300.000 ron.Se da sentinta pentru solicitarea sumei.Doar unul dintre asociati se face vinovat de catre retragerea sumelor respective,s-a facut dovada acestui fapt,celalalt fiind asociat cu 33% si figurand,pur si simplu,in statut.In ce masura poate fi executat silit asociatul minoritar? Poate ajunge executarea silita la imobilul detinut? Cum va fi afectat celalalt asociat,daca nu detine proprietati in tara? S-a inaintat recurs,firma de insolventa sustine ca nu ei ii vor executa,ci finantele.Ati mai intalnit o asemenea speta?
Cel mai recent răspuns: Adelina Motoi , Avocat 14:16, 15 Februarie 2011
Intrucat s-a antrenat raspunderea doar a unui asociat si s-a si facut dovada ca acesta se face vinovat de falimentul firmei, atunci acel asociat va raspunde cu bunurile sale personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu intrarea in procedura de insolventa tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat ( ca persoana fizica 50%) si administratorul unui societati, diferenta de 50% este detinuta de o societate ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorilor Duddi Duddi Buna ziua, Am avut o societate comerciala (2 asociati) in care eu nu am desfasurat activitate economica decat in primul an, retragandu'ma doar faptic nu si in ... (vezi toată discuția)
De curand tatalui meu i s-a deschis un proces pentru antrenarea ... marinadamian90 marinadamian90 De curand tatalui meu i s-a deschis un proces pentru antrenarea raspunderii. A fost administrator iar firma respectiva se lupta de cativa ani sa intre in ... (vezi toată discuția)