avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Angajare detinut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Angajare detinut

AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM SI UN PRIETEN IN PENITENCIAR CARE ASI VREA SA-L ANGAJEZ LA MINE .VA ROG SA MA AJUTATI CE STITT IN LEGATURA CU ASTA
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:30, 24 Iulie 2011
luati legatura direct cu penitenciarul si ei vor oferi toate informatiile privind conditiile in care se poate face aceasta angajare.
cunoasteti cazuri care au fost aprobate?
depinde de ce penitenciar vorbim si doar pentru cei de la regim deschis.
daca vb de penitenciarele care sunt profilate pe regim deschis,mai toate scot la munca in conditiile descrise de dvs dar doar pentru cei de la deschis nu si pentru cei de la semideschis.
Angajare nu poate fi.In schimb, persoanele aflate in detentie pot munci.In ipoteza data, a regimului semideschis nu poate fi vorba de posibilitatea angajarii; favoarea asa-zicand este ca nu vor fi supravegheati la locul -din afara locului de detentie-unde vor munci, dar se aplica doar pentru cei din regimul deschis.
Iata si cateva cuvinte dintr-un act normativ:
(2)Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim deschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în interiorul penitenciarului, pot presta munca şi pot desfăşura activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistentă socială în afara penitenciarului, fără supraveghere.
Update: mii de scuze! se poate si pentru varianta cu regimul semideschis potrivit unei legi din 2010.Persoana in cauza va fi totusi supravegheata.Practic, trebuie sa luati legatura cu conducerea locului de detinere si, in functie de ce anume activitate doriti sa fie desfasurata la firma se poate incheia un contract de prestari servicii.De pilda, ar putea sa fie o activitate in constructii etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters121210, utilizator
cred ca nu ma-m exprimat corect .Vreau sa iau un detinul la mine la societate sa presteze o meserie si plata sa o fac catre penitenciarul de unde apartine.ce stiti de asta?

Alte discuții în legătură

Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)