avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar neinscriptionat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar neinscriptionat

am fost detectat de o masina cu radar inscriptionata, dupa care m-au oprit un echipaj de politie explicandumi ca am fost detectat de un aparat radar.neobservand masina cu radar unde era instalata am intrebat unde am fost detectat de acel radar la care echipajul de politie mi-a raspuns ca era intr-un drum de camp paralel cu cel european, in acel moment am refuzat sa semnez procesul verbal, daca procesul m-il trimite acasa ce castig de cauza am daca fac contestatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 16:48, 23 Iulie 2011
Daca o sa reusiti sa dovediti ca amenda nu v-a aplicat-o agentul care a constatat fapta (operator radar) ci un alt agent aflat intr-o alta locatie atunci aveti sanse sa va fie admisa contestatia.
Pentru a contesta un p.v de contraventie-in cazul d-voastra , probabil depasirea vitezei legale, nu este necesar ca sa vi se dea explicatii unde se afla radarul respectiv"neinscriptionat"deci cu stea in frunte-acestia trebuie sa vina cu dovezi irefutabile, deci care nu pot fi contrazise de catre d-voastra.(respectivul radar poate fi si din satelit daca sunteti inregistrat corect, (si fara a semna p.v.de contraventie) daca p.v. a fost completat conform legii, nu aveti ce contesta.
Aveti sanse de castig daca probati ca organul constatator nu era in misiune,cu ordin de serviciu,la data si ora constatarii,pe respectivul tronson de drum,daca
dovediti ca aparatul radar nu are verficare ISCIR ori in cazul in care organul de
politie nu poate proba ca ati depasit limita legala de viteza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire de masina neinscriptionata. depasire linie discontinua, moment in care s-a depasit viteza legala cu 50km/h Coco01 Coco01 Buna seara! Am depasit pe linie discontinua, in localitate, iar in momentul depasirii viteza mi-a urcat la aprox 100km/h. Masina de politie, care era ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda depasire viteza barbu_rox barbu_rox Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie, amendat si retinut permisul pentru depasire viteza pe drumul E85 pe tronsonul dintre Focsani si loc. ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii pentru radarele mobile (lipsa autotestarii) laf_c laf_c Buna ziua, As dori sa stiu daca pot contesta (cu sanse de succes) o \"amenda radar\" primita de la un echipaj de politie mobil (MCV-ul era in ... (vezi toată discuția)