avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda depasire viteza
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda depasire viteza

Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie, amendat si retinut permisul pentru depasire viteza pe drumul E85 pe tronsonul dintre Focsani si loc. Garoafa. E un tronson de 12km cu limita de viteza de 80km/h. In PV viteza inregistrata este 133km/h. Pe acest tronson exista un drum adiacent, iar semnul de limita 80km/h este cam la 200-300m de la aceasta intersectie. Ma gandesc sa depun contestare precum ca am fost depistat pe aceasta portiune. As putea avea castig de cauza? Sau care ar fi alte metode de contestare?
Mentionez ca inainte de a fi depistat cu radarul fiind pe banda a doua am fost oarecum fortat de o masina din spate pentru a creste viteza iar la viteza de circa 130km/h am trecut pe banda 1, in urmatoarele secunde am fost depistati ambii (celalalt avea viteza de 144km/h). Amenda a fost de 1250ron iar in proces apare ca in 48 de ore pot achita doar 562.50ron (mai putin de 50%) pe care am si achitat-o. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
barbu_rox, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:13, 6 Septembrie 2016
Buna ziua.

Da, se poate formula contestatie. Nu vi se poate garanta castigarea procesului insa, cel putn aveti permisul de conducere pe timp de iarna. Cunosc zona si stiu ca semnalizarea este defectuoasa.
Daca exista inregistrare video,slabe sperante sa puteti anula PV contraventie-indiferent de eventualele dv justificari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis radar mobil zhrcnst zhrcnst 02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil DE 583, directia spre Iasi. Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rutiera mykedany mykedany Buna ziua, In data de 21 martie inaintea orei 1 circulam prin localitatea Movilita, jud. Ilfov, pe E85, cu viteza, pana in momentul in care o masina venind ... (vezi toată discuția)
Formulare contestatie. sanse de castig ? RazvanRotariu RazvanRotariu Voi incerca sa fiu scurt. In data de 15.04.2018 am fost sanctionat cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile deoarece am fost ... (vezi toată discuția)