avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urmarire de masina neinscriptionata. Depasire linie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urmarire de masina neinscriptionata. Depasire linie discontinua, moment in care s-a depasit viteza legala cu 50km/h

Buna seara! Am depasit pe linie discontinua, in localitate, iar in momentul depasirii viteza mi-a urcat la aprox 100km/h. Masina de politie, care era neinscriptionata, nu m-a oprit pe loc, dar m-a urmarit pana in cealalta localitate, unde mi-a retinut permisul pt 90 de zile. Mentionez ca, in momentul depasirii mi-a urcat km, in rest am condus regulamentar. Am vreo sansa sa contest?
Cel mai recent răspuns: dtc1315 , utilizator 01:17, 3 Iunie 2023
Bună seara,

Din păcate legea prin care poliția este obligată să folosească radarul doar în mașini inscripționate, la vedere, nu a fost încă promulgată. Proiectul a primit raport favorabil în Parlament în aprilie 2023. V-ar fi ajutat enorm invocarea acestor norme în contestație.

Totuși, șansele de câștig în instanță variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv eventualele erori în procesul-verbal de contravenție sau dovezi că poliția nu a urmat procedura corectă conform legii.

Cel mai bine ar fi să vă adresați unui avocat pentru a vă face o evaluare concretă de caz... să-i trimiteți procesul verbal și să-l cerceteze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand efectuati manevra de depasire trebuie sa luati in calcul si viteza maxima de deplasare pe acel sector de drum. In speta banuiesc ca aveati o viteza de deplasare mai mare cu 50 de km/h fata de limita admisa in localitate.
Organele de politie v au oprit in alta localitate ma gandesc pentru a nu crea un pericol pt ceilalti participanti la trafic sau stanjebi circulatia pe acel sector de drum …

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare radare pe diverse masini OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pot fi amplasate radare pe alte masini decat cele cunoscute traditionale ale politiei? (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Contestare suspendare permis radar mobil zhrcnst zhrcnst 02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil DE 583, directia spre Iasi. Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata ... (vezi toată discuția)