avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu

Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu

Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ?

Argumente PRO si CONTRA

Care este mai bine vazuta in ochii unui angajator (de ex. firma de avocatura) ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 14:43, 24 Iulie 2011
Alegeti facultatea de stat...cu traditie in invatamantul romanesc. Este mult mai apreciata...intrucat acolo inca se mai face carte la modul serios....
As fi vrut eu la stat dar nu am luat admiterea, imi mai lipseau 0,70 #-o

Am sa depun si la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Voiam sa stiu parerile celor care sunt in domeniu sau studenti deja, ca sa-mi fac o idee mai clara despre aceste doua universitati private.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters183660, utilizator
Va asigur ca si la aceste universitati se face carte tot la modul serios, sunt printre putinele universitati private in care se invata la fel de bine. Bineinteles ca la orice alta universitate, daca nu vrei, nu inveti, dar nu prea reusesti sa termini.
Argumente contra nu prea as avea decat faptul ca o sa intalnesti si oameni fara chef de scoala, dar acestia dispar dupa primul an si pana la sfarsit nu o sa ii mai intalnesti deloc.
Eu termin "Facultatea de drept" din cadrul "Universitatii Nicolae Titulescu", si iti spun sincer ca invatamantul se ridica la un nivel cat se poate de inalt, iar exigentele sunt mari. Facultatea are un renume foarte bun si ti se ofera multe sanse pt a te afirma, se organizeaza concursuri atat nationale cat si internationale, de debate, de drept umanitar si multe alte conferinte studentesti, poti iesi inca din facultate cu un CV frumos si cu niste cunostinte pe masura.
Profesorii sunt aceeasi pe care ii stim cu totii din acest domeniu, care au indrumat zeci de generatii. Ba chiar, sunt foarte apropiati de studenti si ii ajuta de fiecare data cand au o nelamurire sau au nevoie de o indrumare.
In ceea ce priveste angajarea, personal nu am intampinat nicio problema, fac practica inca de cand am terminat anul 2 si niciun avocat nu m-a privit cu inferioritate, stiau ca este o universitate serioasa. Nu am fost niciodata data la o parte pt un student de la stat si nici nu s-au facut diferentieri.
Despre Titu Maiorescu nu iti pot da prea multe detalii, stiu doar ca este o universitate buna si au studenti destul de seriosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)
Facultatea mviviiii mviviiii Buna ziua! Examenul de bacalaureat s-a finalizat cu bine, anul acesta s-au scos admiterile la toate facultățile de drept din țara, mai puțin la Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Optiune facultate amalianatasa amalianatasa Buna ziua ! Numele meu este Amalia si as dori o recomandare : Eu sunt insotitor de bord momentan,dar vreau sa merg si la facultate si imi doresc sa fac ... (vezi toată discuția)