avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Masterat in Drept la Universitatea Titu Maiorescu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Masterat in Drept la Universitatea Titu Maiorescu

Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de universitatile din Bucuresti, si am ales varianta Unversitatiii titu maiorescu, nu stiu dak voi avea timp sa urmez cursurile care sunt obligatoriu la zi.Mai toata lumea imi spune k e pierdere de timp si ma itnrebam dak a facut cineva masterul ind rept la aceasta universitate unde cum spuneam e obligatoriu masterul la zi, si dak absentand de la cursuri sis eminarii s-a putut prezenta in sesiune si absolvi in final fara vreo problema din partea profesorilor sau a facultatii?
Pentru ca tot ai absolvit facultatea de drept si ai postat pe un site unde majoritatea sunt jurisit, incepe prin a citi regulamentul de postare, unde se prevede clar ca e necesar sa scriem in limba romana, fara "dak", "k" .
Daca veti ajunge judecator peste ani, cum vei motiva hotararile??
Incepe prin a reciti mesajele, inainte de a le posta, e un prim pas in dezvoltarea atentiei si concentrarii, absolut indispensabile unui jurist.
vella,
Am terminat si eu dreprul la Titu dar nu am facut si master. O colega de-a mea a terminat acum masterul pe drept comunitar si zice ca a fost super fain. Cursurile sunt intr-adevar la zi dar se tin sambata si duminica iar cu prezenta nu-i chiar atat de mare strictete. Prof.Fuerea cica a fost de asemenea foarte de treaba. Au avut zece examene impartite in doua sesiuni plus lucrarea de dizertatie. De invatat cica s-a invatat ca intr-o sesiune obisnuita din anii de fac. Hai ca poate mai vorbim ca intentionez si eu sa ma inscriu la un master tot la ei. Eu m-as orienta catre Stiinte penale, 3 semestre cu prof. Nicolae Anghel. Tu la ce te-ai gandit?
Multumesc de raspuns. Pe mine m-ar interesa masteratul in drept civil si drept procesual civil, intrucat asta a fost partea care mi-a placut cel mai mult in facultate, desi, si masterul in drept comunitar parea atractiv. Din cate am inteles, oricare din acestea dureaza 2 semestre , si nu 3, si costa 600 de euro cu totul. Un masterat similar am gasit si la Universitatea Nicolaie Titulescu, unde dura tot 2 semestre, si era si mai ieftin, 9 milioane pe semestru. Pe mine nu m-ar deranja sa frecventez cursurile la zi ale niciunuia dintre astea, problema e ca eu nu voi face stagiul in Bucuresti, deci, ma gandesc ca am sa ajung doar in sesiune. Chiar m-am mirat cum de nu au masterate in Drept, si la distanta.
Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu organizeaza cursuri de master la distanta.
Spiru Haret organizeaza cursuri de master on-line. Eu m-am interesat si mi se pare foarte comod si modern. Iti iei cursurile si temele pt. referate de pe platforma Blackboard pe care o instalezi si pt. care primesti un cod unic la inscriere, ai un termen in care trebuie sa-ti depui lucrarile, este forum de discutii, ai legatura permanenta cu profii si cu colegii...deci inveti si te pregatesti cand vrei fara a trebui sa pleci de acasa. Conditia este sa nu te lase net-ul. Dar te duci la un prieten sau la internet cafe si tot o rezolvi. Mie mi se pare o alternativa demna de luat in seama.

Alte discuții în legătură

Optiune facultate amalianatasa amalianatasa Buna ziua ! Numele meu este Amalia si as dori o recomandare : Eu sunt insotitor de bord momentan,dar vreau sa merg si la facultate si imi doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Universitatea nicolae titulescu vs universitatea titu maiorescu ContSters183660 ContSters183660 Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ? Argumente PRO si CONTRA Care ... (vezi toată discuția)