avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate intra tatal in CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate intra tatal in CCC?

AS DORI SA VA INTREB DACA SE POATE CA UNUL DIN PARINTI SA FACA SCHIMB CU CELALT IN CONCEDIU POST NATAL.ADICA DACA SOTIA ESTE IN POST NATAL DE CATEVA LUNI SA IASA SI SA INTRE SOTUL IN LOCUL EI.MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:04, 3 August 2011
Concediu postnatal se acorda numai mamei care a nascut.
Nu confundati cu concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului.
DA!ASA E,AM GRESIT.SE POATE CE AM INTREBAT EU IN CAZUL ACESTA?
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se acorda numai mamei pentru ca numai ea naste. Cand o naste si un tata i se va acorda si lui.
2. In ce priveste CCC pana la 2 ani sunt doua variante:
- daca copilul este nascut inainte de 01.01.2011 atunci se aplica OUG 148/2005 si este posibil ca tatal sa o "inlocuiasca" pe mama si sa continue CCC;
- daca copilul este nascut in anul 2011 atunci se aplica prevederile OUG 111/2010 si trebuie sa optati de la inceput cine intra in CCC. Pe parcurs nu se mai poate face schimbul intre mama si tata.
MULTUMESC!
am fost azi la asigurari sociale si doamna de acolo mi-a zis ca se poate face transferul intre parinti.acum ce sa cred?

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil olteanumiriam olteanumiriam Tatal unui copil nascut in luna septembrie 2011, solicita si i se acorda concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil luminita-valy luminita-valy buna ziua . sotul este in concediu de crestere copil si doreste sa inceapa treaba. pot intra eu in concediu de crestere? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil: se poate schimba intre parinti? smeagull smeagull Buna ziua, Ma intereseaza opinia dvs. in urmatoarea situatie: Conform OUG 111/2010,[u] [b]odata facuta optiunea \\"care parinte, mama sau tatal, va intra ... (vezi toată discuția)