avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ,ma numesc Calin Nistor si intamplarea de astazi imi face sila ca traesc in Romania....Pe scurt sant din Alba Iulia si traesc dintr-o mica afacere de familie, aprovizionarea o fac din Bucuresti (Dagonul Rosu) astazi 23.07.2011 in jurul orei 03 .15 dimineata ( ora pe procesul verbal) iesam de pe soseaua de centura din Bucuresti , intrand pe soseaua Colentina dupa aproximativ un km, sant depasit si tras pe dreapta prin semne cu mana ,de o masina de politie din care coboara un politist care imi cere actele la control , chitanta de la vigneta, omologare pt, folia aplicata pe luneta spate si geamuri spate( pt .care nu este nevoie) dupa care imi aduce la cunostinta faptul ca la iesire depe centura am circulat pe sens opus si am calcat si linia dublu continua, lucruri care nu le-am facut... dar era clar ca era la ciubuc . Gresala facuta de mine a fost ca am refuzat sa intru in Jocul lui si m-am trzit cu procesul verbal vacut..; permis suspendat 60 zile circulatie sens opus , talon suspendat pt. folie, amenda calcare linie continua fara depasire;402+603+603=1608 lei amenda::O... da ati auzit bine!!!!!nu stiu dar acest [editat de admin] care nu are sigur anii cati ani am eu pe permisul de conducere ( 25 ani) nu stie cum se munceste pt. acesti bani...si sai mai platesti pe nedrept.
Intrbarea mea este acest [editat de admin] poate sa-mi faca asa ceva ??? Mentionez faptul ca acesta era'''singur '''' neinsotit de nimeni,nasina nu era dotata numai cu emisie receptie , cum dovedeste ca eu amcomis aceste cotravetii???.asa putea sa ma acuza ca am ucis pe cineva ...nu ?
Invatatima va rog ce sa fac,,,, contestatie... sau sa platesc 804 lei in 24 de ore si concediu fara plata 60 de zile?????
Poate era mai bine daca puneam in acte 100 lei si acum nu mai aveam dureri de cap..#-o
va rog un raspuns cat mai urgent ce sanse de izbanda ar avea o eventuala contestatie avand in vedere ca nici el nu poate dovedi faptele, nu are martori ,si nici o inregistrare....ERA SINGUR.

va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:56, 27 Iulie 2011
Puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie. Puteti sa-i faceti si plangere penala pentru abuz in serviciu. Problema este ca va trebui sa dovediti ca faptele nu s-au petrecut asa cum a consemnat el, pentru ca actele intocmite de ”organ” beneficiaza de prezumtia (relativa) de adevar.
Ati semnat procesul verbal?
da, am semnat procesul verbal...
si cum as putea sa dovedesc... ? in masina era doar sotia mea...,
si el era singur...
Problema este ca nu prea aveti cum. Sotul/sotia nu pot depune marturie in procesele civile decat cu acordul, expres sau tacit, al celeilalte parti.
In procesul penal, sotul poate fi martor, insa declaratia lui va fi suspectata de subiectivism.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala mrbodo mrbodo Salutare la toata lumea ! si va multumesc anticipat ! Toata actiunea sa petrecut ieri 12.aprilie,la iesirea din oras unde erau 2 echipaje de politie care ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie - amendat pentru alt motiv in calarasi mcatalin mcatalin Buna ziua , sunt nou pe forum si incerc sa gasesc pasii pentru a solutiona urmatoarea problema si evident sansele de castig : In data de 28.01.2011 ma ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ContSters114196 ContSters114196 Cum poate fi atacat un proces verbal legal dar neadevarat? cu ce probe si in ce temei legal? (vezi toată discuția)