avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat?

sunt singurul angajat al unui punct de lucru de la o firma... am nevoie sa circul cu masina personala si pt a putea deconta benzina am inteles ca e nevoie de un contract de comodat intre mine si firma... am cautat mai multe modele si toate printre clauze presupun predarea masinii, un anumit termen , se refera la chelt. de reparatii, etc .. la noi nu e cazul... se vor face doar mici drumuri gen pana la finante, pana la banca. ..

intrebarea mea e: nu se poate face o simpla declaratie cum ca eu ca persoana fizica pun la dispozitia firmei masina propr personala pt deplasari in interes de serviciu de cate ori e nevoie, fara pretentii materiale, urmand a-mi fi platita doar benzina consumata?

multumesc
Cel mai recent răspuns: blindguardian , utilizator 12:09, 27 Iulie 2011
Fiind vorba de drepturi si obligatii de ambele parti, acestea nu pot fi valabile doar prin cuprinderea lor intr-o declaratie unilaterala... Ceea ce ati descris Dvs ca si continut al declaratiei se muleaza perfect pe clauzele unui contract de comodat.

Succes!

Multumesc pentru raspuns.
Am "potrivit" un contract de comodat situatiei noastre si sper sa fie ok...
Mai am o intrebare:

Acest contract e obligatoriu sa fie autentificat la un notar public? sau e suficient sa fie semnat de ambele parti si sa fie pus la actele firmei ?

Multumesc mult.
Nu trebuie autentificat, ii dati nr de inreg de la firma.
Atentie la detaliile fiscale (deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul). Gasiti pe forum si in arhiva Avocatnet dezbateri.

Succes!
Multumesc mult
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto ong mihaelahory mihaelahory Buna ziua,daca am un ong si folosesc masina personala, se poate deconta benzina?Trebuie facut ceva contract de inchiriere masina, inregistrat ..unde?Daca se ... (vezi toată discuția)
Decontare bon combustibil rekanagy rekanagy Buna ziua,am intampinat doua probleme: 1.la director general,care face naveta zilnic cu masina personala pot sa fac contract de comodat si sa decontez ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli combustibil baga baga Buna ziua. Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de ... (vezi toată discuția)