avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Licentiata in Stiinte economice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Licentiata in Stiinte economice

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari:
1. Ca licentiata in stiinte economice pot tine contabilitatea, inclusiv intocmirea bilantului la un SRL cu cifra de afecri sub 35.000 euro si active, la fel? Daca da, ce fel de contract trebuie sa am cu firma? individual de munca?
2. daca acum sunt incadrata pe functia de contabil, trebuie sa-mi schimb contractul de munca? pe ce functie?
3. pentru a presta si activitatea de resurse umane in aceeasi firma trebuie sa am un alt contract de munca pe langa cel de mai sus evidentiat sau imi trebuie o decizie scrisa de angajator?

Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:01, 29 Iulie 2011
1.Ca licentiata un stiinte economice puteti tine evidenta contabila a unei firme in conditiile precizate si de dvs.fie fiind incadrata a firmei cu contract de munca ,sau puteti sa prestati pe baza unui contract comercial,-contract de prestari servicii.

2/.Daca sunteti incadrata pe post de contabil ,si aveti atributii corespunzatoare acestei functii,chiar daca sunteti absolventa de st. economice,si sunteti economist,nu este obligatoriu ca angajatorul sa va schimbe incadrarea si respectiv sa va plateasca corespunzator unui post cu st. superioare.Postul de contabl,cf. COR,nu necesita st. superioare,ci medii.

3. Activitatea de HR este complexa si acopera mai multe arii.Daca activitatea de resurse umane despre care faceti vorbire se rezuma la payroll(salarizare),nu este nevoie decat de o modificare a fisei postului dvs. in sensul de adaogare a acestei atributii.Daca insa se depaseste aria de competenta a contabilului,si ar trebui sa faceti administrare personal,inregistrare REVISAL,recrutare/selectie,aveti nevoie in primul rand de un certificat de calificare si in al doilea rand de un post vacant in firma de inspector resurse umane,sau specialist HR,sau generalist HR,si de un cumul de functii pe 2 contracte distincte:unul de contabil,unul de inspector sau similar.
eu nu inteleg de ce un economist nu poate intocmi revisalul daca administratorul poate!
ovidiu7676 a scris:

eu nu inteleg de ce un economist nu poate intocmi revisalul daca administratorul poate!


Cine v-a spus ca nu poate un economist sa transmita si sa completeze REVISAL-ul? ... HG nr.500/2011 nu revede nicio calitatea profesionala referitoare la persoana desemnata de catre angajator pentru a face astfel de operatiuni ... prin urmare, si un economist poate face asa ceva.
ovidiu7676 a scris:

eu nu inteleg de ce un economist nu poate intocmi revisalul daca administratorul poate!



Nu este vorba despre profesie in sine,ci despre ocupatie. Daca un economist este inspector resurse umane, intr-o firma desigur poate .Dar daca economistul este incadrat ca si specialist marketing ,nu cred ca va primi aceasta atributie.
Intr-o firma mica ,unde nu exista decat secretara si contabilul atributiile se impart fara a se mai tine seama de calificare,specializare,astfel contabilul are si atributia de inregistrare in Revisal secretara face recrutare etc.
Dar aceasta practica nu este generalizata , firmele avand pt. fiecare tip de activitate TESA un departament/serviciu/birou.in organigrama lor.,incadrat corespunzator.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cor sa aleg? mihaelatanya mihaelatanya Buna ziua. Un raspuns va rog. Sunt licentiata in contabilitate si m-am angajat la o firma ca si secretar contabil dar ma voi ocupa si de personal si de ... (vezi toată discuția)
Angajare specialist resurse umane miha180611 miha180611 Buna zaiu, Ca sa ocupi un post de specialist resurse umane, COR 242314, trebuie sa ai spudii superioare in domeniu resurse umane? Daca ai studii superioare ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)