avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea functiei in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea functiei in cartea de munca

Buna ziua,

Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si le-au predat inspectorului de personal, acestea nu au fost trecute in cartea de munca! Spre exemplu, un coleg a depus diploma licenta inginer si, s-a trezit dupa mai bine de 6 luni ca nu i-a fost schimbata incadrarea. I s-a comunicat ca, trebuia sa faca o cerere prin care sa-i solicite dlui director schimbarea incadrarii si sa ataseze copia la aceasta cerere. Directorul trebuia sa isi dea aprobarea si abia apoi inspectorul de personal opera modificarea.
La noi s-a format de curand sindicatul ce va realiza CCM la nivel de unitate iar eu fac parte din acest sindicat. Va rog sa-mi spuneti care este de fapt, procedura legala de schimbare a incadrarii.

Multumiri
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:07, 16 Iulie 2009
1. Actele de studii se inscriu in carnetele de munca de catre serv. resurse umane, fara a cere acordul cuiva, ci in basa Decretului 92/1976.
2. Modificarea functiei se face numai prin act aditional la CIM. Dar este nevoie ca postul respectiv sa fie in schema si firma sa aiba nevoie de acea functie noua. Salariatul a facut o facultate, foarte bine, dar nu la cererea si pe cheltuiala firmei, asa ca aceasta nu are obligatia de a-i da alta functie dupa absolvirea studiilor superioare.
3. Cand veti face CCM la nivel de unitate sa fiti foarte atenti sa cuprindeti toate aspectele de care v-ati lovit in activitatea dvs.
daca postul/functia pe care este angajata persoana nu necesita studii superioare, angajatorul nu are nici o obligatie de a schimba functia angajatului.
Asa cum a mentiont si Tudor Valeriu, foarte corect, aceasta modificare se face prin act aditional la contractul individual de munca al salariatului.
Pe baza diplomei de studii in original se trece calificarea in carnetul de munca la rubrica "Pregatirea scolara"...
Buna ziua,
am nevoie de o lamurire pe partea de modificarea functiei in cartea de munca. Am absolvit facultatea de Administratie Publica in 2005, lucrez de 2 ani pe postul de Asistent Director (la noi in firma avem post distinct si o persoana care ocupa functia de Secretara), dar pentru ca deseori postul de asistent director este asociat cu meseria de secretara si pentru ca sarcinile care tin de departamentul de resurse umane le indeplinesc eu am luat hotarea de a urma un curs in acest sens.

Din informatiile obtinute am aflat ca pot sa urmez cursuri de calificare pentru Inspector Resurse Umane sau curs de specializare pentru Manager resurse Umane. Incadrarea noua as vrea sa fie cea de manager de resurse umane. Problema pe care o intampin este ca nu stiu daca modificarea in cartea de munca se poate face in baza certificatului eliberat in urma unui curs de specializare si nu de calificare. (din informatiile obtinute pentru manager exista doar specializare, calificare nu). Unele firma care organizeaza astfel de cursuri sustin ca da, altii ca nu. Exista o lege unde scrie in baza carui tip de certificat/curs pot sa-mi modific incadrarea existenta in cea de manager?
Va multumesc.
Puteti sa va schimbati incadrarea in Manager doar daca veti ocupa un post de Manager (in orice domeniu doriti dvs)

Pozitia de Manager resurse umane nu este de cele mai multe ori conditionata de absolvirea unui curs de Manager RU.
grace_r a scris:

Puteti sa va schimbati incadrarea in Manager doar daca veti ocupa un post de Manager (in orice domeniu doriti dvs)

Pozitia de Manager resurse umane nu este de cele mai multe ori conditionata de absolvirea unui curs de Manager RU.


Doresc sa ma lamuriti si pe mine deaorece aveti cunostinte in domeniu. Daca persoana care se ocupa de HR - este bineinteles cu studii superioare (ec) si este si singura in cadrul biroului, poate fi numita MRU sau nu? Ori doar specialist HR?

Alte discuții în legătură

Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Pasii pt a deveni manager resurse umane OANA GORAN OANA GORAN sa presupunem ca persoana X are facultate terminata, licentiata, master in dreptul muncii si securitatii sociale si diploma de inspector resurse ... (vezi toată discuția)
Functie inspector resurse umane Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am o intrebare: ca sa pot fi inspector resurse umane trebuie neaparat sa am cursul de calificare de inspector?Mentionez ca am facultate si Masterat ... (vezi toată discuția)