avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru tineri 2011
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru tineri 2011

In cazul in care "am" o firma cu un prieten, imi mai pot face inca o firma prin programul "Fonduri europene pentru tineri 2011 " ?

Sau cum ar trebui sa procedez? Sa infiintez inainte firma prin pragramul "Fonduri europene pentru tineri 2011 " si apoi sa mi face cealalta firma cu prietenul meu?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Ing3ras , utilizator 21:38, 30 Iulie 2011
Conform Art. 2 a OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. — (1) În înțelesul prezentei ordonanțe de urgență, întreprinzătorul tânăr, beneficiar al programului, denumit în continuare întreprinzător debutant, este persoana fizică majoră care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) are capacitate juridică deplină de exercițiu, are vârsta de până la 35 de ani, împliniți cel mai târziu în ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societății cu răspundere limitată în registrul comerțului;
b) anterior datei înmatriculării societății în registrul comerțului nu a mai deținut și nu deține calitatea de acționar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei întreprinderi constituite în Spațiul Economic European;
c) înființează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condițiile Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale prezentei ordonanțe de urgență;
d) completează o declarație pe propria răspundere, sub sancțiunea legii penale, că îndeplinește condițiile prevăzute la lit. b), pe care o depune la registrul comerțului odată cu cererea de înmatriculare a societății.
(2) Dacă la data înregistrării cererii de înmatriculare a societății cu răspundere limitată în registrul comerțului condiția referitoare la vârstă este îndeplinită, aceasta se consideră îndeplinită pe întreaga perioadă de acordare a facilităților.

Daca ati citit acest articol e clar ce nu se poate fac o SRL-D (debutant) daca ati mai fost actionar, asociat, membru administratiei ale unei societatii, sau intreprinderile, nu doar in Romania cat si in restul uniunea europeana.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut un raspuns corect si sigur eddy33 eddy33 Am avut o firma pe care am deschis-o in anul 2 de facultate tot in urma unei legi de genul acesta. Nu am accesat niciodata fonduri si am pana in 35 de ani. Pot ... (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)
Srl-d pappa pappa buna seara ce se intampla sunt actionar la doua firme detin sub 5% si as dori sa stiu daca as putea sa infiintez un srl-d(eu am citit legea si dupa ... (vezi toată discuția)