avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facilitati firme nou infiintate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facilitati firme nou infiintate

ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 16:18, 20 Noiembrie 2011
Prin Hotărârea nr.96 din 2 februarie 2011, publicată în Monitorul Oficial nr.108 din 10 februarie 2011, s-au aprobat Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.
Întreprinzători tineri, care intenționează să desfășoare pentru prima dată o activitate economică, prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată (SRL), în cadrul Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, vor primi facilităţi pentru microîntreprinderile nou-înființate.

citeste [ link extern ] -/
Nu merge linkul, te duce pe prima pagina
e ok, in bara portocalie este butonul: programe, ap[esi si se deschide pagina cu toate programele nationale
aceste facilitati sut valabile si pentru intreprindere individuala?
Daca infiintez Intreprindere Individuala, si peste un an infiintez un SRL mai beneficiez de aceste facilitati? (bineinteles daca este valabila legislatia in vigoare)
Art. 2
(1) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, intreprinzatorul tanar, beneficiar al programului, denumit in continuare intreprinzator debutant, este persoana fizica majora care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are capacitate juridica deplina de exercitiu, are varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului;
b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei ordonante de urgenta;
d) completeaza o declaratie pe propria raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplineste conditiile prevazute la lit. b), pe care o depune la registrul comertului odata cu cererea de inmatriculare a societatii.
(2) Daca la data inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului conditia referitoare la varsta este indeplinita, aceasta se considera indeplinita pe intreaga perioada de acordare a facilitatilor.

Art. 3
(1) Pentru incadrarea in program, microintreprinderea infiintata de intreprinzatorul debutant trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) este societate cu raspundere limitata care functioneaza pe durata nedeterminata, in conditiile Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei ordonante de urgenta;
b) se incadreaza in categoria microintreprinderilor in conditiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei ordonante de urgenta;
c) este infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati. Conditiile pentru intreprinzatorul debutant trebuie indeplinite de fiecare dintre asociati, astfel cum se prevede la art. 2;
d) este administrata de asociatul unic, de unul sau mai multi administratori dintre asociati;
e) are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev. 2). In cele 5 grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiecte de activitate ale societatii urmatoarele: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, precum si activitatile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.
(2) Calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se obtine la data inmatricularii in registrul comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul sau social.
(3) Prin derogare de la art. 36 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumirea unei microintreprinderi apartinand intreprinzatorului debutant se compune dintr-o denumire proprie insotita de sintagma scrisa in intregime �societate cu raspundere limitata � debutant� sau abrevierea �S.R.L. � D.�.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru tineri 2011 Ing3ras Ing3ras In cazul in care \"am\" o firma cu un prieten, imi mai pot face inca o firma prin programul \"Fonduri europene pentru tineri 2011 \" ? Sau cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Infintare srl pentru servicii, neplatitor de tva. An.Dumi An.Dumi Buna seara, as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si ... (vezi toată discuția)
Diferente srl si srl d belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua, Care este diferenta intre SRL si srl D? (vezi toată discuția)