avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la omor calificat

Buna Ziua!

Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul.
Dupa 1 an si 10 luni, de la o rezolutie de Incepere a urmaririi penale asupra politistului care mi-a impuscat mortal sotul sub infractiunea de omor calificat, s-a dat NUP . As dori sa stiu, in afara de plangerea pe care o voi face impotriva solutiei date, ce mai pot face, in acest sens?
Dupa ce voi epuiza toate caile de atac, voi merge la CEDO, pentru ca in tara nu cred ca voi rezolva ceva.
Acum as dori sa stiu: ce se poate obtine de la CEDO? Doar daune materiale sau morale? Pentru ca pe mine ma intereseaza in mod special sa se faca dreptate, sa faca inchisoare criminalul dupa cum merita .
Pot obtine asta la CEDO?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 16:49, 2 August 2011
Eu cred ca e o smecherie a procurorului de caz, a dat NUP la omor calificat pt ca e de fapt omor din culpa. Cred ca de la bun inceput a propus aceasta incadrare stiind ca nu e cea corecta. Solicitati si ajutorul unui avocat pentru a cere Ministerului Public, Parchetului de pe langa ICCJ sa preia si redeschida cazul si sa faca incadrarea corecta.
La CEDO, cererea o veti depune in termen de 6 luni dela epuizarea ultimei cai de atac la procesul pe care il veti deschide in Romania. Puteti solicita sprijinul APADOR-CH Str. Nicolae Tonitza 8A Sector 3 – Bucuresti 030113 Romania
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
emil6702, utilizator
Si la CEDO ce pot obtine?
La CEDO nu se poate obtine anularea hotararii pronuntate de catre instantele romane ... la CEDO puteti obtine o satisfactie echitabila , in conditiile in care se constata ca Romania v-a incalact un drept sau o libertate fundamentala prevazuta in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
faceti plangere impotriva solutiei date de parchet. la curtea europeana puteti obtine daune morale si materiale.
freeelis a scris:

La CEDO nu se poate obtine anularea hotararii pronuntate de catre instantele romane ... la CEDO puteti obtine o satisfactie echitabila , in conditiile in care se constata ca Romania v-a incalact un drept sau o libertate fundamentala prevazuta in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

In baza unei hotarari favorabile a CEDO puteti cere revizuirea hotararii pronuntate de instantele romane, in termen de 30 zile de cand ati luat cunostinta despre acea hotarare. Instanta va putea modifica in parte sau in totul hotararea supusa revizuirii.

Alte discuții în legătură

Procedura in penal... gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,daca se mai poate formula recurs/apel impotriva unei sentinte prin care instanta a respins plangerea impotriva ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva rezolutiei procurorului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Prin luna februarie am fost "retinut" de un politist din Targoviste, pe motiv ca i-am pozat masina parcata cu nesimtire intr-o statie de autobuz. ... (vezi toată discuția)
Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)