avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta maternala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta maternala

In urma unui interviu ,la care au participat 30 de persoane ,am ramas intr-un final 3,dupa mai multe evaluari psihologice ,controale la domiciliu ,am fost trimisi toti membrii familiei sa facem analize medicale ,pe care le-am platit .Ni s-a spus ca dupa angajare ni se restituie banii , crezind aceste lucruri am mers mai departe atit eu cit si sotul si copii am fost chemati la centru de foarte multe ori ,ca intr-un final sa aflam ca de fapt toate acestea au fost pt un curs de sapte zile .,acest curs trebuia sa tina citeva saptamini in care sa invatem ceva .dupa sapte zile am dat in mare graba un ,atestat,pe care nu l-a trecut decit una dintre noi,celelalte doua am ramas pe dinafara.Este corect ca pt un curs de sapte zile sa plateasca toata familia ,atit analize medicale cit si drumuri foarte cotisitoare ,lipsit de la scoala in cazul copiilor pt a merge la nenumarate controale psihologice ,dupa care ni s-a comunicat prin posta la sapte zile dup expirarea termenului ,cind nu se mai putea face nimic ,,ne pare rau nu a-ti trecut testul,,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:29, 15 August 2011
Dvs. doreati sa fiti incadrata pe functia de asistent maternal profesionist. si pentru aceasta aveati nevoie de o califcare si un atestat care sa dovedeasca ca ati insusit anumite cunostinte necesare practicarii profesiei.
Pentru obtinerea atestatului insa,trebuia in primul rand sa indepliniti anumite conditii,pentru care s-a si procedat la evaluarea despre care ati pomenit.Evaluarea fiind corespunzatoare,vi s-a permis sa urmati acel curs de 7 zile,finalizat cu o verificare, in vederea atestarii de catre comisia de la Protectia Copilului.Daca dvs. nu ati reusit sa treceti peste aceasta verificare pentru a va obtine atestatul,nu inseamna ca cineva a procedat gresit.
Probabil ca veti avea posibilitatea retestarii si posibil ca atunci rezultatul sa va fie favorabil.Va doresc mult succes!
mergeti in audienta la directorul executiv al DGASPC si prezentati problema.
Ce problema este de prezentat directorului institutiei in cazul in care este vorba despre faptul ca nu s-a promovat o evaluare ?Daca exista o nemultumire legata de rezultatul evaluarii trebuia depusa o contestatie in momentul in care s-a facut comunicarea rezultatelor,sau intr-un anume termen probabil precizat .
directorul isi poate evalua personalul.adica raspunde de angajatii sai.daca au existat probleme e cazul sa le cunoasca.
directorul nu are cum sa cunoasca intreaga problematica -de aceea are audiente si poate primi feed-back de la oricine-chiar nemultumit,doamna consultant resurse umane.
HG679/2003,privind conditiile de atestare a asistentului maternal profesionist:

"Dupa efectuarea evaluarii, solicitantul adreseaza comisiei pentru protectia copilului de la domiciliul sau o cerere de eliberare a atestatului de asistent maternal profesionist. Cererea se solutioneaza în termen de 15 zile de la data înregistrarii.
(2) În termenul prevazut la alin. (1), serviciul public specializat pentru protectia copilului sau organismul privat autorizat înainteaza comisiei pentru protectia copilului dosarul solicitantului, însotit de un raport de evaluare a capacitatii solicitantului de a deveni asistent maternal profesionist, care va mentiona cunostintele dobândite de acesta în urma cursurilor de formare profesionala, precum si propunerea motivata a celui care a efectuat evaluarea, referitoare la eliberarea sau, dupa caz, neacordarea atestatului de asistent maternal profesionist. "


Despre acest aspect era vorba,probabil ca cunostintele dobandite de catre utilizatorul care a adresat intrebarea nu erau suficiente sau corespunzatoare si atunci s-a propus de catre serviciul public neacordarea atestatului respectiv . Ca urmare, comisia nu a eliberat atestatul si a comunicat solicitantului decizia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta cineva2009 cineva2009 Buna dimineata Beneficiaza de ceva indemnizatie de la stat in cazul in care cineva ar lua (in custodie)de la casa de copii un baiat de 14 ani sa l creasca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal concediat pe nedrept a_s a_s Buna ziua, Sunt asistent maternal profesionist din anul 2000 si intrunesc toate conditiile legale conform cu Hotararea nr. 679/2003 din 12.06.2003. Acum ... (vezi toată discuția)