avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu privire la cartea mea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu privire la cartea mea de munca

sunt angajat de 10 luni la o firma. la incheierea contractului am convenit in cartea de munca sa fie minim adica 600 ron si 481 in mana. dar in realitate sa primesc 700 in mana. problema e ca zilele trecute un coleg ce a inceput odata cu mine a plecat si in cartea lui de munca era trecute de fapt 3-4 luni de zile. se poate oare ca fiind trecut in cartea de munca asistent vanzari(part-time) ca lunile sa nu se calculeze ca si una intreaga? multumesc anticipat de raspuns si promptitudine. o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 1 August 2011
Cartile de munca au fost inchise cu data de 31 dec. 2010 si nu se mai folosesc. Probabil ca apareau in cartea de munca lunile din anul 2010 pana la inchiderea cartii.
Salariul dv. este cel inscris in CIM. La somaj perioada de contributie se stabileste proportional cu timpul de munca. Astfel, daca aveti o jumatate de norma (4 ore) doua luni de cotizare la somaj echivaleaza cu o luna norma intreaga (8 ore) care se ia in calcul la stabilirea perioadei de contributie.
1. Puteti verifica ceea ce scrie in carnetul de munca cu ce aveti trecut in c.i.m. ... vechimea in munca nu se echivalea asa cum ati specificat dvs ...

2. Ceea ce sustineti dvs despre acel coleg, seamana foarte bine cu situatia in care, de exemplu, un angajat a inceput activitatea pe data de 01.03.2010 , dar de fapt in c.i.m. data inceperii activitatii este 01.08.2010 .... astfel incat perioada 01.03.2010 - 01.08.2010 nu apare trecuta in carnetul de munca - a muncit la negru, cum s-ar spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj ella86 ella86 Am urmatoarea situatie: angajat part-time(4ore/zi) cu functia de baza la alta societate.In cazul in care acesta isi da demisia de la societatea unde are ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca? ContSters56609 ContSters56609 Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca marit marit buna seara, am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de ... (vezi toată discuția)