avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract novatie.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract novatie.

Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in incapacitate de plata avind datorii la buget care ulterior a fost lichidata si radiata.Am solicitat atunci de la finantator o solutie care a si fost aplicata respectiv o navatie pe o alta firma care o detineam la care finantatorul a fost de acord.Sa achitat la zi toate datoriile restante pe vechea firma sa depus documentatia pe noua firma a fost aprobata situatia financiara si am fost chemat sa semnez novatia.Eu necunoscind ce este acela un contract de novatie mi sa prezentat un nou contract de leasing cu un nou numar de inregistrare pe care lam si semnat.Specific ca nu am semnat un contrat specific de novatie ci un alt contract de leasing pe noua firma crezind ca acel contract reprezinta novatia.Toate obligatiile contractuale de la prima firma respectiv ratele ramase de achitat au fost preluate de noua firma care la prima am fost administrator unic si la cea de a doua asociat.Intrebare:A fost sau nu o novatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 12:45, 1 August 2011
ce conteaza atit timp cit sumele trecute pe noul contract sunt corecte si obligatiile nu sunt mai oneroase decit in vechiul contract?

un contract nou de leasing nu este unul de novatie insa probabil ca le-a fost mai usor in acest fel. De fapt, novatia trebuia semnata de catre 3 parti si urma sa fie insotita si de o cesiune deoarece si drepturile trebuiau transferate de la vechea firma la cea noua.

au facut mai putin hirtii.

A fost sau n-a fost novatie?
Cu certitudine noul contract nu a fost un contract de novatie.
Insa, efectele noului contract de leasing sunt aceleasi cu ale unui contract de novatie respectiv schimbarea debitorului (utilizatorului).
Important este ca:
- ati primit acordul finantatorului pentru inlocuirea utilizatorului,
- noul utilizator a indeplinit aceleasi conditii ca si primul utilizator in momentul incheierii contratului initial de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Cedare leasing auto offsetman offsetman Buna ziua, Am o masina cumparata in leasing si as dori sa ii cedez altei persoane contractul de leasing. am inteles ca pot face un contract la notariat? ca ... (vezi toată discuția)
Preluare ipoteca prin novatie caprice caprice Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate sa preiau o ipoteca de la mama mea asupra unui imobil. Ea se afla in imposibilitate de plata aratelor catre banca, ... (vezi toată discuția)