avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... preluare ipoteca prin novatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

preluare ipoteca prin novatie

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate sa preiau o ipoteca de la mama mea asupra unui imobil. Ea se afla in imposibilitate de plata aratelor catre banca, momentan, insa as dori sa preiau eu ipoteca pt a nu pierde imobilul prin executare silita.

Daca acest lucru este posibil ce ar trebui sa fac, sau care ar fi conditiile?

Multumesc !
Ar trebui sa mergeti cu mama la banca si sa intrebati acolo, sa cautati solutii impreuna cu dansii
Buna ziua,
Despre preluarea de ipoteca, in astfel de cazuri imobiliare este relativ in comtrast cu preluarea de leasing.
Astfel va pot da cateva motive, cu care puteti sa va sustineti veridicitatea in fata bancii, si care va pot fi de ajutor in acest sens:
In conformitate cu prevederile art. 1128 din Codul Civil, preluarea pozitiei contractuale a Utilizatorului unui contract de leasing de catre un Nou Utilizator se realizeaza prin intermediul contractului de novatie.

Noul Utilizator preia obligatiile Utilizatorului initial izvorate din Contractul de Leasing prin schimbare de debitor, iar Finantatorul (societatea de leasing in speta) consimte expres la novatie.

Astfel, obligatiile Utilizatorului initial fata de Finantator din Contractul de Leasing, precum si drepturile corelative ale Finantatorului fata de acesta se sting si, concomitent, se nasc in patrimoniul Noului Utilizator.

Ca efect al operatiunii descrise mai sus, Noul Utilizator va avea calitatea de Utilizator in cadrul si in temeiul Contractului de Leasing incepand din momentul semnarii contractului de novatie.

Prin urmare, din momentul incheierii acestui contract, toate facturile aferente ratelor de leasing si a celorlate obligatii de natura financiara rezultand din Contractul de Leasing vor fi emise de Finantator catre Noul Utilizator, la termenele si in conditiile prevazute in Contractul de Leasing, iar acesta le va achita potrivit prevederilor acesui contract.
NU am suficiente date despre acest caz al dv. insa consider ca pe seam celor prezentate mai sus aveti sanse sa obtineti si dv. o preluare eficienta a ratelor mamei dv....
Aici mai intervine un factor si anume acela ca banca sa accepte
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Contract novatie. 12qaz 12qaz Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)