avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP motivat ca petentul a renuntat verbal telefonic?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP motivat ca petentul a renuntat verbal telefonic?

Din referatul organului de cercetare penala, sectia 9 de politie Bucuresti:
In ziua de x, ora de y, s-a luat legatura telefonic cu domnul z, la nr. de telefon n, ocazie cu care acesta a declarat verbal ca a fost reangajat in cadrul departamentului i al j, fapt pentru care nu mai doreste continuarea cercetarilor.
Avand in vedere ca in procesul probatoriu nu avem decat reclamatia petentului care a declarat verbal ca nu mai doreste continuarea cercetarilor, nu exista martori care se confirme cele sesizate, iar domnul Glavan Catalin afirma ca nu a mintit in declaratia sa, consideram ca ne aflam in situatia prev de art. 228, alin. 4, rap. la art. 10, lit. d din CPP, fapt pentru care:

PROPUN
Inaintarea lucrarii cu numarul bla
parchetului de pe langa judecatoria sectorului 2 bucuresti
cu solutia de neincepere a urmaririi penale


Cum comentati aceasta? Avand in vedere ca la telefon nu am zis ca renunt la plangere, ci ca voi da sau trimite o declaratie, nicidecum sa renunt la plangere. Nu am fost citat si nu am trimis nici un fel de astfel de declaratie.
In plus, am dovezi clare ale marturiei mincinoase.

Daca postez dovezile cu ancheta facuta de mine pe internet si declaratia ca organul de cercetare penala si procurorul sunt incompetenti sau corupti dovediti este vreo problema? Dar daca dau si numele lor?

Avand in vedere ca in procesul probatoriu nu avem decat reclamatia petentului

Cat de prost poate fi organul de cercetare, care dupa ce a citit reclamatia ca marturia mincinoasa se afla in dosarul de la tribunal, afirma ca "nu avem decat reclamatia petentului". Am eu obligatia sa fiu organ de CERCETARE?

In plus, in acelasi dosar de la tribunal se gasesc declaratii contradictorii ale acestui martor mincinos, si acum le am si eu

Psst :secret: Domnuleee politiiist, alooo ALO! :hammer:

statul nu angajeaza prosti, doar corupti.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 11:16, 19 Octombrie 2012
codul de procedura penala va ofera optiunea sa faceti plangere la prim-procuror daca sunteti nemultumit de solutia din dosar.
Codul penal prevede infractiuni in legatura cu serviciul, favorizarea infractorului, complicitate, abuz in functie etc. Cu toate acestea nu se aplica cand e vorba de oamenii farade(legii). Deasemenea nu exista o prevedere cu privire la declaratii verbale prin telefon, ci cu procedura de citare si declaratie scrisa (care de obicei este imediat anterioara NUP-ului), pe care politistii si magistratii au transformat-o in procedura de musamalizarea probelor si apararea infractorilor de lege.

Nu sunt prost sa fac contestatie mafiotului in propria lui gasca de mafioti :))
De data asta merg in contencios. Data viitoare incerc altceva, pana cand ii trimit in puscarie.

Am mai fost odata pe calea asta. Judecatorul de la penal e cu ei mana-n mana. O puslama tinerico-nepotista care vorbeste cu partile cu maxim de dispret de parca toti sunt niste pacatosi abjecti din varful muntelui, iar el e printul nascut la palat cu puteri depline peste viata si moarte. Sa fi vazut fetele timorate ale partilor din sala. Indescriptibila specia asta de functionar corupt care trimite oameni pe apa sambetei.

Lasand toate la o parte, am gasit cea mai relevanta proba. Plangerea pentru marturie mincinoasa nu se stinge la impacarea partilor, asadar motivatia inchiderii dosarului de urmarire penala este ilegala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)
Probe dintr-un dosar penal in alt dosar penal. xuser xuser Sa zicem ca doresc sa depun o plangere pt. marturie mincinoasa: pot sa ma folosesc de probe din dosarul in care s-a facut marturia mincunoasa? gen: declaratia ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)