avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ramura de activitate reprezentativa conf lg 130/96 in legea 62/2011 nu mai este reglementata reprezentativitatea la nivel de ramura.Cum ne sfatuiti sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 4 August 2011
Art. 135 din Legea nr.62/2011 prevede ca:
(1) In unitatile in care nu exista sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de munca se face dupa cum urmeaza:
a) daca exista un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de catre reprezentantii federatiei sindicale, la solicitarea si in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii alesi ai angajatilor;
b) daca exista un sindicat neafiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea sau nu exista niciun sindicat, negocierea se face numai de catre reprezentantii angajatilor.
.....
Legea o citisem si eu pe mine ma intereseaza daca ramura=sector de activitate.
Sintagma ”Ramura de activitate” poate fi asemanata cu sintagma ”sector de activitate”.
Multumesc pentru ajutor,acum am alta neclaritate pentru care va cer ajutorul.In lg 62/2011 art 135/1/a spune ca negocierea se face si cu reprezentantii salariatior,daca numarul acestora este mic in comparatie cu cei care apartin federatiilor sindicale mai trebuie sa-si desemneze reprezentantii pentru participare la negocieri?
Societatea la care lucrez si-a schimbat codul CAEN , si acum nu stiu dupa care CCM ne vom orienta ...daca ma puteti ajuta .......acum avem CAEN 6820- Inchirierea si subanchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate inclusiv import-export

Alte discuții în legătură

Reperezentativitate sindicate mihialescu mioara mihialescu mioara Poate fi considerata reperezentativa o federatie sindicala care are hot. judecatoareasca la nivel de grup de unitati spre a negocia si la nivel de unitate. ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat flatron flatron in societatea noastra expira contractul colectiv de munca pe unitate. avem 2 sindicate, aproximativ egale ca numar de membri, dar nici unul jumatate plus unu ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat dorucristina dorucristina buna ziua doresc sa ma ajutati sa inteleg baza legala in cazul in care ,daca in cadrul unei societati exista doua sindicate, unul nereprezentativ dar ... (vezi toată discuția)