avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ramura de activitate reprezentativa conf lg 130/96 in legea 62/2011 nu mai este reglementata reprezentativitatea la nivel de ramura.Cum ne sfatuiti sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 4 August 2011
@ LITERA
In cazul in care la nivelul grupului de unitati nu exista organizatii sindicale reprezentative care sa reprezinte cel putin jumatate din numarul total de angajati ai grupului de unitati, la negocierea contractului colectiv de munca salariatii sunt reprezentati dupa cum urmeaza:
a) de catre reprezentantii mandatati de organizatiile sindicale reprezentative din cadrul fiecarei unitati care au decis constituirea grupului;
b) pentru unitatile membre ale grupului in care nu exista sindicate reprezentative, dar exista sindicate afiliate la federatii sindicale reprezentative in sectorul de activitate in care s-a constituit grupul, angajatii sunt reprezentati de catre federatiile sindicale respective, in baza solicitarii si mandatului sindicatelor, si de reprezentantii angajatilor din respectivele unitati.

@ mirusaby
Pentru acest cod CAEN nu am gasit niciun CCM aplicabil ....:(
Stiu si eu am cautat ...dar saptamana trecuta la itm la control mi-a zis ca imi trebuie Regulament intern ...pe care il avream in lucru ...am prezentat ciorna...si CCM....pe care nu il aveam ...
Ce fac in cazul asta oare m-as putea raporta la cel din ramura Constructii....deoarece avem angajati : Muncitori necalificati in constructii, sudor, lacatus mecanic, dulgher, electrician,buldozerist....etc..deoarece la aceste spatii comerciale se face intretinere si reparatii in regie proprie....
Multumesc!
Da, va puteti raporta la ccm la nivel de ramura de constructii ...
Multumesc ! Da unde il gasesc ....peste tot este doar un act aditional...va rog...ajutati-ma ....
mirusaby a scris:

Multumesc ! Da unde il gasesc ....peste tot este doar un act aditional...va rog...ajutati-ma ....


Gasiti aici ccm si actele aditionale la acesta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reperezentativitate sindicate mihialescu mioara mihialescu mioara Poate fi considerata reperezentativa o federatie sindicala care are hot. judecatoareasca la nivel de grup de unitati spre a negocia si la nivel de unitate. ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat flatron flatron in societatea noastra expira contractul colectiv de munca pe unitate. avem 2 sindicate, aproximativ egale ca numar de membri, dar nici unul jumatate plus unu ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat dorucristina dorucristina buna ziua doresc sa ma ajutati sa inteleg baza legala in cazul in care ,daca in cadrul unei societati exista doua sindicate, unul nereprezentativ dar ... (vezi toată discuția)