avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperatorii mai rai ca si camatarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperatorii mai rai ca si camatarii

Buna ziua, revin cu o problema care ma cam lasa masca . Am avut abonament tel mobil la un moment dat am renuntat la el mutandu-ma nu am primit ultima factura akm dupa 2 ani ma trezesc cu notificari de la o firma de recuperare in care imi cere datoria pe care o aveam la abonament 270 ron cu tot cu penalizarile ei facturate plus penalizare nefacturata citez -Ratiunea pentru care solicitam atat penalitati de intarziere facturate, cat si
penalitati de intarziere nefacturate este repararea integrala a prejudiciului cauzat prin neplata
facturilor in termenul stabilit prin contract.-

EXISTA asemenea penalitati in legislatia noastra????
daca cititi contractul cu firma de telefonie (daca il mai aveti) in mod sigur veti gasi si o clauza cu privire la penalitatile de intarziere. Si aici vorbim de legea partilor. Deduc ca nu ati reziliat contractul in mod corect conform clauzelor contractuale, de aceea banuiesc ca nu ati stiut de ultima factura. Daca ati stiut ca mai aveti ceva de platit, nu importa ca nu stiati cat, tot rau platnic sunteti.
firma de telefonie mobila nu recunoaste datoria de 680 de ron si nicidecum nu comentam penalizarea lor si totodata nu am spus niciodata ca nu ar fi fost vina mea pt neplata EU am comentat si am intrebat daca exista in legislatia noastra asa ceva
Examinati cu atentie contractul incheiat cu compania de telefonie mobila;daca in cuprinsul acestuia este inclusa o asemenea clauza,pe care ati acceptat-o semnand contractul,in virtutea principiului "contractul este legea partilor"este legal sa vi se pretinda aceste penalizari.In caz contrar, firma de recuperare comite un abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie catre furnizor servicii telefonie mobila gabi2204 gabi2204 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie pe urmatoarea speta: - contract de abonament incheiat cu un furnizor de telefonie mobila in 20.12.2008 - 3 facturi ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta? CountPorcula CountPorcula In data de 27.04.2011 ar trebui sa mi se prescrie o datorie (factura) la o firma de telefonie mobila in valoare initiala de 150 ron (neplatiti pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere iulianna1 iulianna1 Cat pot creste , ca si procent, penalitatile de intarziere intr-un contract de telefonie mobila? am avut un abonament care din greseala unui angajat al ... (vezi toată discuția)