avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune


Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem nepotii matusii decedate-parintii nostrii decedand anterior matusii)Acum se pune problema ca sora matusii decedate nu vrea sa deschida succesiune pentru ca nu vrea sa imparta cu nimeni ( la ea sant actele de stare civila si proprietate)si as avea cateva intrebari;
-daca ea deschide succesiunea la notar,cum santem anuntati (santem in diverse localitati in tara) si daca ea are nevoie de acte de la noi ca santem mostenitori sau ni le cere notarul noua?
- daca ea avea nevoie la randul ei de aceasta declaratie de acceptare(este sora defunctei singura ramasa in viata dintre cei 6 frati)
-exista posibilitatea ca ea sa faca succesiunea fara sa fim anuntati?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 11:26, 7 August 2011
Succesiunea o puteti deschide atat dvs cat si Matusa. Daca nu va intelegeti asupra mostenirii, asupra bunurilor, succesiunea poate fi suspendata la notar si mergeti la instanta. Succesiunea se deschide la notarul din circumscriptia unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Nu se poate deschide succesiunea far a certificatul de deces in original. Iar Matusa nu cred ca daca va deschide succesiunea nu va declara ca a avut frati predecedati surorii dansei. Notarul are obligatia sa citeze pe toti succesibili.
Asta e motivul pentru care nu a deschis succesiunea in cele 6 luni ,a asteptat ca sa treaca timpul si noi sa fim decazuti din drepturi -fiind toti nepoti-.Pt declaratia de acceptare a succesiunii am fost obligati sa obtinem o adeverinta de la starea civila prin notar .Acum ea ne spune ca nu vom sti cand se v-a dezbate succesiunea ,adica nu vom fi anuntati si nici la ce notar ,de aceea ceream ceva lamuriri in acele intrebari.Spera ca nu vom fi prezenti la notar nestiind cand.Pretinde ca ea e singura sora ramasa in viata , au fost mai apropiate si ca ei i se cuvine totul.
Doar pentru corectitudinea terminologica: succesiunea a fost deschisa de decesul defunctului (succesiunile se deschid prin moarte, spune Codul).

Restul e dezbatere succesorala. Procedura.


Nu conteaza cat de apropiata a fost si ca ceilalti frati nu mai sunt in viata. Notarul este obligat prin lege sa citeze toti succesibilii. Iar Matusa nu poate declara ca fratii dansei nu au copii in viata. In primul rand se audiaza doi martori care au cunoscut pe defunct foarte bine si care declara starea civila a acestuia la deces, daca a avut copii, daca nu, daca are parinti in viata sau frati, asta este rostul martorilor.
Deci sa inteleg ca vom fi citati fiecare dintre nepoti la adesele de domiciliu in baza declaratiei de acceptare a succesiuni daca se v-a intampla asta.

Alte discuții în legătură

Succesiune abc53 abc53 Buna ziua ,in urma decesului unei matusi(sora tatei ,care este decedat) am devenit posibil mostenitoare.Aceasta sora a tatei nu a avut copii,sotul ei decedand ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vlad george vlad george buna ziua-am fost 7 frati din care am mai ramas 5 in viata,pentru dezbaterea succesiunii urmeaza sa ne prezentam la notariatul din judetul respectiv in termen ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)