avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii bonuri de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

bonuri de masa

spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de la primul pt ca nu sunt prevazute in contractul de munca iar de la al doilea pt ca au spus ca nu am contracr de munca ful-time la ei,cu toate ca eu nu iau bonuri de la jobul principal.mersi pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 8 Decembrie 2015
Bonurile de masa nu sunt obligatorii, ele se acorda doar daca angajatorul doreste.
Conform Legii nr.142/1998
Art. 1. - (1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Nu conteaza cate job-uri aveti.In cazul dv.patronii nu doresc sa acorde tichete de masa pentru ca legea nu prevede acest lucru ca o obligativitate.Daca firma la care lucrati are 100 de angajati patronul poate acorda tichete de masa doar la 5 salariati sub forma de stimulent,datorita faptului ca au iesit cu ceva in evidenta,ca o completare a salariului etc.
multumesc pt raspuns,am sa intreb la serviciu.o seara buna!
am intrebat la serviciu despre acest lucru si mi s-a raspuns ca datorita faptului ca nu am functia de baza declarata la ei nu-mi pot acorda aceste bonuri,cu toate ca mai am colege care sunt in aceeasi situatie si totusi primesc bonuri de masa si de la unul si de la celalalt.nu am inteles exact ce inseamna sa ai functia de baza declarata la ei dar dupa cum am dedus ar trebui sa am cartea de munca la ei,cu toate ca ceea ce nu este posibil pt ca o am la jobul full-time,la ei avand doar contract de munca individuala pe durata nedeterminata dar cu o norma de 20 de ore pe saptamana.stiu ca acum in mare parte nu se mai lucreaza cu carti de munca dar noi le avem si pe acelea.in speranta ca am explicat cat de cat clar si corect, multumesc pentru raspuns.daca exista nelamuriri ma puteti intreba pentru a ma putea lamuri.o zi buna!
Tichetele de masa sunt un bonus acordat de angajator si se acorda dupa cu crede angajatorul in limita a 1 tichet pe zi.

Daca angajatorul nu doreste sa va acorde tichete de masa nu aveti ce face.

Alte discuții în legătură

Acordare bonuri valorice maryanel78 maryanel78 Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga in serviciul de stat si mi-am luat un job part-time, intrebarea mea este daca este legal sa primesc bonuri de masa , ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare jonion180 jonion180 Sunt angajat la stat cu norma intrega si beneficiez de norma de hrana. in timpul liber am inceput activitatea la o firma cu jumatate de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)