avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rele tratamente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rele tratamente

Am terminat recent un divort. in timpul perioadei de divort, am mers la tribunal urmand sa iau niste fotocopii din dosar, luand si copilul (1 an)cu mine. L-am lasat in masina9in scaunu de masina) considerand ca ma intorc in 5 min. Actele trebuiau sa fi fost pregatite de catre functionare caci anuntasem cu 1 zi inainte ca urma ca ajung si am nevoie de dosarul respectiv. A durat mai mult de 5 min. revenirea mea la masina. Eu aproximez 20 min. Cand am revenit la masina era un cetatean cu copilul in brate, masina deschisa si cu inca 5 politisti. Respectivul sustinea ca el vazuse copilul in masina ca se simtea rau si masina fiind deschisa el luase copilul.Alertase Salvarea care nu sosise nici cand eu am ajuns la masina. Salvarea a sosit si a precizat ca copilul este bine si sanatatea nu i-a fost afectata. Dar la momentul in care Salvarea a sosit, cetaneanul respeciv plecase pana la masina lui. A tinut in mod expres sa cheme apoi Protectia Copilului. Am mers impreuna la Sectia de Politie cea mai apropiata si am dat declaratii eu, respectivul cetatean/martor cat si unul dintre politistii prezenti. Protectia Copilului a inregistrat Declaratia mea ca am suficiente resurse financiare, disponibilitatea si dorinta de a-mi pastra copilul. Apoi am mai dat o declaratie la ofiterul sectiei locale precizand ce s-a intamplat si perioada estimata de mine pe care am lipsit-o lasand copilul in masina. Eu sustin 20 de minute, martorul (cetateanul) respectiv a declarat 40 de minute.
Eu nu am vazut declaratia primita de la Salvare desi am intrebat ofiterul de Politie despre ea. Mi s=a comunicat verbal ca Salvarea a afirmat ca minorul nu are sanatatea afectata in urma evenimentului.
Ulterior acestui eveniment, am revenit la sectia de politie, la interval de doua saptamani cerand date despre Cererea depusa de respectivul cetatean. Acest lucru s-a intamplat de 3-4 ori,in decurs de 2luni. Am cerut si datele de identificare ale respectivului martor/cetatean care a depus plangerea insa de fiecare data mi s-au refuzat pe motiv ca nu am de ce sa le aflu. La fiecare cerere a mea facuta ofiterului caruia ii prezentasem declaratia la acel moment, mi s-a comunicat verbal ca sesizarea a fost clasata. Am depus totusi o cerere in scris dorind o concluzie la care s-a ajuns in aceasta sesizare. Spre surprinderea mea, am fost contactata de catre un agent de proximitate care mi-a comunicat ca trebuie sa merg din nou la sediu ca sa fac o noua declaratie a evenimentului petrecut pentru ca urmeaza sa se faca dosar penal, pe motiv ca am neglijat copilul.
Intrebarea mea este daka trebuie sa merg la sectie pentru aceasta noua declaratie care mi se cere si cum trebuie sa procedez in continuare.
In toata aceasta perioada de timp de cand s-a petrecut evenimentul pana in prezent
(aprox 3 luni)nu a sosit nimeni de la Protectia Copilului pentru a face o ancheta assa cum mi se precizase initial, la momentul consemnarii declaratie mele in fata reprezentantului de la Protectia Copilului sosit la sectia de Politie.
Intre timp divortul s-a incheiat, judecatoarea hotarand ca minorul sa imi fie incredintat cu mentiunea ca daka apar schimbari in situatia de fond atuci se va trece la o reanalizare a incredintarii minorului, pe motiv ca se doreste ce este cel mai bine pentru acesta. Nu inteleg aceasta mentiune facuta de judecatoare in contextul in care in dosarul de divort nu au fost depuse probe care sa ridice la dresa mea semne de intrebare de vreun fel. ba dimpotriva raportul Autoritatii tutelare imi este favoravbil Si mai mult au existat probe care sa il incrimineze de instabiltate si sa ridice semne de intrebare pt pastrarea de catre el a minorului.Mentionez ca divortul s-a incheiat prin culpa comuna motivata.

Acestea fiind precizate si acesta fiind cadrul mai larg in care s-a petrecut evenimentul cu minorul, ce ma sfatuiti sa fac.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:45, 8 August 2011
In legatura cu horararea instantei ea este corecta pentru ca instanta trebuie sa aiba in vedere interesele superioare ale copilului nu ale parintelui.

În legatura cu acest dosar penal va recomand sa mergeti la politie alături de un avocat care sa va reprezinte.

Cine era respectivul care a depun plagere si a „gasit” copilul? Mi se pare ciudat ca un necunoscut sa fie atat de implicat intr-un asemenea caz pana in punctul in care sa depuna plangere penala.
In urma unui divort cu minori, se incredinteaza unuia dintre parinti copiii, celalalt parinte avand obligatia de a plati pensie de intretinere si de a i se admite un program de vizitare, daca a cerut acest lucru. Insa, faptul ca minorul este incredintat unuia dintre parinti nu inseamna ca celalalt parinte nu mai are nici un drept ci doar obligatii financiare fata de copil, ci poate oricand sa ceara instantei incredintarea minorului de la parintele care l-a obtinut. Probabil, la dosarul de divort au fost probe din ceea ce s-a intamplat si instanta a trebuit sa se pronunte si asupra acestora, insa, dupa cum ati vazut, nu a fost convinsa ca s-a intamplat ceva foarte grav acolo.
Un prim aspect, atentie mare cu un co[pil atat de mic, in nici un caz nu poate fi lasat nesupravegheat, oriunde, nu numai in masina. Aveti nevoie de suport din partea familiei dvs. , mai ales acum, cand ati divortat, luati copilul peste tot unde va duceti daca nu exista o alta persoana de incredere sa stea cu el.
Pe de alta parte, probabil ca veti mai avea probleme de acest gen ( daca parintele celalalt care nu l-a obtinut, doreste copilul) , astfel incat un avocat care sa lamureasca plangerea formulata e absolut necesar.
Da,ati gresit lasand copilul in masina.
Acum trebuie sa va aparati prin avocat in procesul penal.In acest proces ati putea scapa cu bine...la o prima vedere.
Insa...procesul penal trebuie tratat cu mare atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt in proces de divort cu sotia/fosta , ea este ... r3mix r3mix Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotia/fosta , ea este plecata la parinti impreuna cu baietelul de 2 ani. Pe toata aceasta perioada ea imi interzice sa ... (vezi toată discuția)
Din martor am ajuns faptuitor Nubyan Nubyan Pe 8 mai am fost martor la urmatoarele (copiez exact ce am scris pe facebook in ziua respectiva) : \\\\"gata am ajuns acasa. Cam asa au fost evenimentele. ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare marko marko Buna ziua.....intr-o zi mergand pe o straduta cu o viteza de aprox 40 km/h,din spatele unor masini parcate a sarit brusc un copil incercand sa traverseza pe ... (vezi toată discuția)