avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Din martor am ajuns faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Din martor am ajuns faptuitor

Pe 8 mai am fost martor la urmatoarele (copiez exact ce am scris pe facebook in ziua respectiva) :
"gata am ajuns acasa. Cam asa au fost evenimentele. Intre Hanul lui Manuc si Regina Maria soferul ( conducea un[editat- nu facem reclama la autoturisme] a facut niste manevre de intimidare la un biciclist pe un Cube Analog ( mai era acompaniat de un baiat cu un [editat-nu facem reclama la autoturisme] Iar la intersectia Regina Maria cu 11 Iunie soferul a oprit la semafor. Baietii l-au prins din urma iar cel cu Analog a lasat bicicleta in spatele la masina [editet] culcata pe sosea si s-a dus la sofer la usa sa ii zica cateva vorbe de dulce pentru manevrele ce le facea. Atunci soferul a dat cu spatele peste bicicleta si a demarat in tromba pe rosu. ( De nervi biciclistul a reusit sa ii dea un pumn la masina in spate la porbagaj cand a dat sa fuga si i-a indoit tabla :))) ) Un alt martor dintr-o masina l-a luat pe biciclistul pagubit si s-au dus dupa faptas pe care l-au prins la o statie distanta ( rondul de la Bingo). Acolo am ajuns si eu si celalalt biciclist, s-a sunat la politie. A venit o patrula de la rutiera, apoi una de la sectia 14. Ne-a luat datele apoi am fost la accidente usoare pe langa targ Vitan sa dam declaratiile. Ca bun samaritean am fost si eu sa dau declaratie chiar daca am pierdut atatea ore. Doar a fost pentru un biciclist impotriva la soferul ala idiot. Gata ca am scris cam mult."

- adaug ca eram si eu tot pe bicicleta in spatele lor, veneam de la munca

Astazi mi-a sosit acasa citatie ca faptuitor pt art. 193 si art 217 din c.p. Adica amenintare si distrugere. Sa o ia pe mama inima cand a vazut. :( Trebuie sa ma prezint marti la sectia 14 pentru audieri din ce scrie pe citatie. Sa trec inainte pe la sectie sa intreb daca a fost greseala in citatie? Incerci sa faci o fapta buna si asta se intampla. #-o Astept niste sfaturi. Multumesc :)
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna ziua,
in masura in care nu ati participat activ la acest incident, consider ca ar trebui sa va prezentati la Sectia de Politie pentru a lamuri situatia.
Exista posibilitatea ca unul dintre cei implicati sa fi formulat plangere penala impotriva dvs. si de aceea sa aveti aceasta calitate, fie este o simpla eroare a organelor judiciare.
Este posibil sa se fi trecut in mod gresit calitatea in care sunteti chemat daca evenimentele s-au petrecut asa cum descrieti dvs, mergeti la sectia de politie si o sa vedeti despre ce e vorba, daca intr-adevar sunteti chemat in calitate de faptuitor solicitati-le sa va arate plangerea penala depusa impotriva dvs, daca situatia va depaseste nu sunteti obligat sa declarati nimic, apelati la un avocat si stabilti o alta data la care sa veniti sa va audieze.
Multumesc pentru lamuriri. O sa ma prezint azi la sectie sa aflu despre ce e vorba exact. Daca a fost o eroare a calitatii in care am fost citat o sa ma prezint marti fara avocat la audieri sa dau declaratia cu ce s-a intamplat. Daca cel care a facut plangerea penala ma bagat si pe mine in aceiasi oala cu cel cu care au fost incidentele (ceea ce nu mi se pare normal), o sa merg cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu biciclist care circula neregulamentar clau89 clau89 Buna seara in primul rand. Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident bicicleta - plangere impotriva pv Marius_M_ Marius_M_ Buna seara, Am avut anul trecut un accident cu o masina, eu fiind pe bicicleta, masina a depasit prea aproape de mine si a atins ghidonul cu spatele masinii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)