avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită formular cerere de investire?
Discuție deschisă în Executare silită

formular cerere de investire?

Am avut un proces pt. somatie de plata. Eu,in calitate de creditor am castigat.Pe data de 26 iulie 2011 debitorul a semnat ca a primit hotararea si pana astazi 08 august nu a facut cerere in anulare. Pot face astazi cerere de investire? Exista un formular? Dati-mi va rog un exemplu de asemenea cerere,ca sa merg la judecatorie sa depun.Si de asemenea ce pasi trebuie sa mai fac in continuare pt. a-mi recupera cat mai repede banii de la debitor?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 11:36, 8 August 2011
Pentru investire aveti nevoie de:
- cerere de investire;

- hotărârea a cărei investire se solicită;

- taxă judiciară de timbru în valoare de 6 lei (2 lei legalizarea + 4 lei investirea) – conform art.3 lit.l din Legea nr.146/1997;

- timbru judiciar în valoare de 0,30 lei;

- delegaţie specială pentru ridicarea titlului executoriu (comercial)

Model cerere investire:
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ………………, domiciliat(a) in ………………….
In temeiul art. 374 – art. 376 C. proc. civ., depun copie legalizata a sentintei civile (sau deciziei civile) nr. ………., din …………, pronuntata de …………., in dosarul nr. …………. ramasa definitiva (si irevocabila) si rog sa dispuneti
INVESTIREA SA CU FORMULA EXECUTORIE
prevazute de art. 269 C. proc. civ., pentru ca sa pot cere executarea sa.

Data depunerii
…………….
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL …………………



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie eva03 eva03 Am o decizie data in apel la tribunal, anulare act. Nu s-a facut recurs. Unde fac legalizarea? Unde fac cererea de investire? Care este taxa de timbru si cat ... (vezi toată discuția)
solutie in executare dansorin dansorin buna ziua,ce trebuie sa fac sa pun in aplicare o solutie definitiva,am luat timbre,am platit taxa financiara,am inteles ca trebuie sa fac doua cereri sa le ... (vezi toată discuția)
Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)