avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Fara schimbare,NU poate exista Progres!
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Fara schimbare,NU poate exista Progres!

Fara schimbare,NU poate exista Progres!-iar pentru a atinge aceasta performanta,trebuie sa ne unim fortele toti romanii,pentru a normaliza fiecare clipa a trecutului care ne-a " alterat"viata tuturor,aducandu-ne de multe ori in pragul disperarii,din motive comune:-disponibilizari,marginalizari,convulsii sociale pana la limita dintre viata si moarte,razmerite sociale ratate prin interventia autoritatilor,constrangeri sa facem ceea ce nu dorim,cenzurari,lipsuri financiare,deceptii,toate conducaand doar spre un singur drum:-deznadejdea si saracia.
O analiza concreta a trecutului,poate ne-ar determina sa eliminam tot ceea ce inseamna raautate,dispret,invidie si constrangerea de a face ceea ce nu ne place.
Privind si analizand faptele noastre ,vom gaasi fila vietii care araata cum sa ne schimbam in bine si a ne indrepta pe drumul succesului si al prosperitatii.
Primul lucru pe care trebuie sa-l indeplinim,este capacitatea de a elimina tot ceea ce inseamna Superfluu si sa pastram doar esentialul fiecaruia in interiorul nostru .
Puterea schimbarii se afla in mainile nostre -societatea civila-,pentru ca numai Noi,cunoastem ce inseamna "vitregiile vietii" sub conducereaa unor incompetenti alesi pe spranceaana politicului pervers.
A venit timpul sa analizam reaalitatea asa cum exista in starea actuala si sa luam atitudine ferma ,pentru a influienta punctul de vedere al cetaateaanului obisnuit cu suferinta si nemultumireaa zilnica ,care-si doreste cu adevarat schimbarea cat maai curaand.
Pentru a putea sa renastem,trebuie mai intaai sa murim(la figurat vorbind) si sa oferim firelor de iarba ,dar si frunzelor,precum si intregii naturi ,sa ne indrume catre rodnicia,veselia ,naturaletea si gingasia fructului implinirilor si desfatarilor intr-o viaata de OM-mult mai frumoasa ca paana acum-,pentru ca noi,romanii obiditi de suparari si necazuri,meritam totusi o soarta mai buna !.......

In campul devenirii visului ca fiind realitate,trebuie sa existe sensibilitatea si curiozitatea descoperirii schimbarii care o putem aduce numai noi,cei care suntem adevaratii fii ai noptilor (barbatii) si minunatele fiice ale soarelui(femeile)din Romania.

Cred,ca a sosit clipa renasterii romanului de rand,care viseaza sa scape odata de toate neajunsurile ,piedicile,nelinistile ,nemultumirile si frustrarile traite sub promisiuni ticaloase a celor care urlaau disperati in campaaniile electorale mintind cu nerusinare un popor care le-a dat o sansa uriasa sa dovedeasca capacitatea lor mentala si intelectuala.Au dovedit ca stiu doar saa-si mareasca lefile,sa-si puna laa loc sigur rubedeniile si "toate creaturile personale" prin functii bine platite,au demonstrat ca stiu sa se plimbe si sa se distreze pe banii poporului roman,insa au uitat cu desaavarsire si de rolul lor in functiile dobandite fraudulos.
De aceea,nevoia unei schimbari radicale,este imperios necesaara,incaat dezlantuirea umaana se va produce oricum-mai devreme ori mai tarziu-,pentru ca,minciuna si coruptia la nivelele cele mai inalte exista si nimeni nu vrea sa faaca ceva .
Schimbarea va fi perceputa -ca de obicei-in doua tabere:
-cea a dreptatii -pentru cei care doresc schimbarea din motive certe si concrete ale saraciei si neajunsurilor
-ceaa a opozitiei,care va dori sa continuie genocidul in masa prin fapte si acte care dovedesc savarsirea de infractiuni comisive prin omisiune(adica ,participarea ori comiterea cu intentie si omiterea de a denunta infractiunea / autorii acesteia)
(continuarea in articolul viitor.)
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:43, 5 Decembrie 2011
In "Hora unirii",romanii uniti candva,au cantat pana la lacrimi sloganul(uitat in prezent)-<< hai sa dam mana cu mana,Cei din natia romana.....,Unde-i unul,nu-i putere.....>>.insa,acum,majoritatea romanilor au cazut in depresii grave care le-au stavilit orice impuls si imbold catre independenta si fericirea lor.
De frica consecintelor ori efectului de a-si cere dreptul la viata si implicit a celorlalte drepturi ce decurg sub imperiul legislatiei din Romania,romanul s-a "ascuns"in carapacea intunecata a deznajdedii si a suferintei,intr-o tacere oarba si confuza ce nu poate aduce nimic bun in viata sa.
S-au refugiat in Romania,destui straini,care au descoperit frumusetea plaiului romanesc prin candoarea naturii care nu moare din cauza politicului desfranat si incapabil sa vada realitatea sociala.Acesti "stranieri" ,si-au format deja o strategie a afacerilor pe paamantul romanesc,gasind solutia exploatarii valorilor romanesti cu surse financiare minime in raport cu investitia la ei in tara.
De ce?
Pentru ca,romanul simplu,admite ca sa fie exploatat(ore suplimentare neplatite,nopti pierdute in hale de productie fara a fi platiti,salarii minime oferite de legislatia romana sub orice limita de trai normal s.a.m.d).
Exista totusi si romani care stiu sa negocieze pe drept cuvant pretul muncii lor,insa acestia,sunt exclusi /discriminati pana la maximum-in cazul cand indraznesc sa-si spuna cuvantul.
De la nivelul tribunei guvernamentale,se aud mereu,acuzatii fata de romanii care nu vor sa munceasca(adicatelea...),insa nu se mentioneaza si motivele reale ale refuzului acestora........pentru ca...(deh......),ar fi imposibil si greu de inteles ca fiecare doreste sa-i fie recunoscuta si apreciata munca coresspunzator normelor UE (pentru ca,acolo dorim sa ajungem odata...)
Cei care s-au "refugiat" in statele UE ,pentru a-si castiga existenta,au luat viata in piept ,lasand la granita Romaniei,acel scut al protectiei cetateanului garantat de Guvern constitutional.
Riscurile se concretizeaza in fiecare zi prin mass media,fiind difuzate stiri,care mai de care mai "violente".pentru ca,romanuii s-au saturat de saracie ,cautand sa-si faca singuri dreptate -fiecare in modul si stilul propriu-pentru ca,in justitie nu poti gasi calea de a fi stopata ilegalitatea si hotia "expertilor" in arta distrugerii natiei romane.
Aliantele si asocierile in vederea savarsirii de infractiuni,se nasc peste noapte in cele mai diverse forme,fiind copiate si aplicate toate stilurilr de tip mafiot pe care le-au folosit "gulerele albe" -italiene-,ca un mic exemplu.
Statisticile privind infractiunile din ultimii ani,arata concret ca si Romania ,va intra in topul tarilor in care,lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii nu poate fi stavilita usor.De ce?-....
Mereu acelasi De ce?...,unde nu se poate formula inca un raspuns ori sa fie gasita o solutie,din cauza ca,societatea civila este pasiva in fata tuturor neajunsurilor pe care le suporta cu stoicism ,ignorand pe deplin dreptul la viaata civilizata,cinstita,onesta si indestulatoare.
Nu stiu,cati romani si-au pus intrebarea :
-Daca nu am admite sa ne incadram la "patronii de carton ai Romaniei",cine ar mai inlesni prosperitatea afacerilor ilicite?
Insa,tot eu,pot sa raspund,ca ,nu va exista niciodata o repulsie fata de acest tip de angajari "munca la negru" in randul romanilor simpli,pentru ca,aceasta necesitate de a supravietui,te face sa te lasi exploatat si subjugat de "mizeriile umane numite romani ,care au "proptele in randul structurilor autoritatilor de stat -ca de exemplu:-MAI,DGFP,Ministerele din toate ramurile care ar avea obligatia de administrare si control teritorial,ANAF,ori chiar in structurile nonguvernamentale de tip LADO ,Protectia cetateanului,Avocatul poporului etc.
Romanul nostru se intreaba mereu:
"CUI sa ma plang ,atunci cand am o problema in viata?"
Din pacate,inca nu s-a infiintat in Romania nici un ONG-macar-,care sa rezolve cu celeritate plangerile romanilor napastuiti de conationalii lor care se cred superiori in excrocherii si furtisaguri.
Nu cred ca romanul fuge de munca,ci mai degraba,consider ca ,a ajuns sa-i fie sila de modul cum esti privit si apreciat in societate.
Desi exista un ONG,distinct si prin denumirea sa,privind discriminarea sociala in raport cu normele europene,in Romania,Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii,incaalca uneori orice norma de drept,sustinand "afacerile dubioase"ale mafiotilor de nationalitate romana.Pentru ca,in structura personalului angajat expres pe posturi "cheie",sunt romani care uita - de dragul "spagii" -ca trebuie sa scoata adevarul la lumina si sa stopeze orice tip de infractiune (economica,materiala de tip prejudiciu,sociala,profesionala etc)
Din pacate,legislatia din Romania,este interpretabila,iar dreptatea a fost data la "sacalii infometati numai de Euroii verzisori".
Cred ca a sosit timpul sa ne unim fortele si sa stopam continuitatea suferintei noastre ,intrucat,forta destinului nostru sta in mainile noastre deoarece Rabdarea are limite dstincte,iar timpul nostru are varsta.
Desigur ca,multi romani se intreaba ce viitor poate sa existe pentru copii nostri,care sunt "buimaciti"de schimbarile ce apar peste noapte in invatamantul romanesc,de pasivitatea profesorilor ,de starile de nemultumire manifestate fata de copii de orice cadru didactic,si de toate efectele si consecintele grevelor si manifestarilor care nu au sens,pentru ca,solutionari nu pot exista peste noapte.
Toate aceste motive-sumare momentan-,ar putea constitui o acuzatie grava fata de politicul actual,ca o "crima psihologica",inca nelegiferata,pentru ca,si-ar produce efectele in justitie.
Romania,are deja prea multi cetateni depresivi,prea mute decese in urma suicidului din caauza deznadejdii si al saraciei,fapt ce trebuie sa ne determine sa stam sttramb si sa judecam drept,pentru a interveni schimbarea binemeritata,promisa inca din decembrie 1989,insa nematerializata nici pana in prezent.
Asadar,draga societate civila,va provoc la expunerea adevarului-crunt dar real-pentru a oferi celor alesi sa cugete la strigarea poporului mintit si exploatat mereu.
~ Conținut șters la cerere ~
E greu si de zis, dar'mite de facut.... cand in fata ochilor nu vor mai vedea ciolanul sau interesele personale ori ale celor care-i "sustin" atunci vom avea si noi o umbra de speranta.
Personal nu pot decat sa-l citez pe Michael Jackson:
"I'm Starting With The Man In The Mirror
I'm Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself, And Then Make A Change"
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Lulica, utilizator
Sunt animata de nedreptatea sociala din cadrul unei DE.....MO ....CRAC(cra...cra...)..TII....(E...-nu miE...)
Constitutia Romaniei prevede drepturi si obligatii ale romanilor indiferent de culoarea politica,inca din timpul socialismului,comunismului.
Asadar,in democratie dreptul la exprimare,nu cred ca poate fi cenzurat ori "intimidat"de formula "CLASEI MUNCITOARE,cand tocamai ne-am vazut si noi...Ca..pita...listi !"
Oricum,va multumesc pentru ca existati in Romania!
E bine sa apelati la societatea civila. Acolo este putere adevarate. Dar acest este suma a toate incercarile individuale ca al tau. Eu cred ce o apropiere a vizul tau frumos si simtit, e sa reclamam actiunea populara, accesul la dosare penale impotriva coruptorilor. O asociatia de apararea drepturilor cetatenesc, cu representarea masiva a asociatiile de bun simt ce nu lipseste in Romania, care inlocuiasca ministerului public, adica parchetul. Nu se poate promis ceea ce a promis unei presedint in favoarea neinmunitatea paralmentari si guvernului, si nu se faca pana la capat. E o inselaciunea. In Madrid, miscarile 15 M a fost bun, dar acolo se pregateste niste inselatori rpovocative, sa se conduca si nenadejderilor, adica e necesar sa cautam "cauza deznadejdii si al saraciei,fapt ce trebuie sa ne determine sa stam sttramb si sa judecam drept,pentru a interveni schimbarea binemeritata,promisa inca din decembrie 1989,insa nematerializata nici pana in prezent". Eu unul si tata a doi romani, semnez strigarea ta...pentru extranepotilor mele!.

Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Alvaro Liniers, Avocat

Alte discuții în legătură

Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Manifestul romanilor osanditi la saracie si moarte de catre politicienii din romania rodica_post rodica_post Prea maritilor politicieni care ruineaza societatea civila. In Romania,exista categorii sociale care au un nivel foarte scazut de trai de ani si ani de ... (vezi toată discuția)
Tot ce e romanesc nu piere -pledoarie pentru romania rodica_post rodica_post Un subiect tabuu de actualitate. [u]Imnul Romaniei Originalul [/u] http://www.youtube.com/watch?v=7nqddPBSmb4 Va invit la o dezbatere publica cu privire ... (vezi toată discuția)